Moze ktoś by rozszyfrował, ale zapomniałes go podać
Pierwsze 5 liter to SARRJ - oznaczają firmę Rover i model 75
nr 6 jest ważny, bo mówi o wyposażeniu fabrycznym - P lub R najuboższe, Z najbogatsze
nr 7 - L limuzyna, T kombi
nr 8 - rodzaj silnika 2,0 V6 to K
nr 9 - rodzaj skrzyni biegow i czy anglik czy eksport
nr 10 - rok modelowy - Y to 2000
11 ostatnia - fabryka w Longbridge D, Cowley M
SAR -Rover
RJ - 75
Z - najlepsze wyposażenie fabryczne, gratuluję!:-)
L - limuzyna
K - silnik 2.0 V6
R - kierownica po lewej
Y - 2000
M - fabryka w Cowley
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 11:46
hmmm.... super, dzieki za pomoc
ale czasem spotykam sie z takimi okresleniami rodzajow modelu 75 jak:
R 75 2.0 2.0i V6
R 75 2.0 2.0i V6 Aut.
R 75 2.0 Diesel CDT Club
R 75 2.0 Diesel CDT Connoise
R 75 2.0 Diesel CDT Saloon
R 75 2.0 Diesel CDT Saloon Aut.
R 75 2.0 V6 Club
R 75 2.0 V6 Club Aut.
R 75 2.0 V6 Connoise
R 75 2.0 V6 Connoise Aut.
ktory jest moj? (wiem, ze nie aut. i, ze nie CDT )
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Och, to raczej temat o wizerunku i marketingu, niż o konkretach. Generalnie dopiskami Club, Saloon i Connoisseur okreslano na niektorych rynkach różne rodzaje wyposażenia, więc Twoj powinien być chyba Connoisseur. Saloon czy Salon może też po prostu oznaczać sedana. Ale byly też na pewno jakieś akcje promocyjne, modele "specjalne" czy "limitowane" itp. Widziałem R75 Vanden Plas (ale to chyba V8), słyszało się o wersjach Celeste i Executive itp. Nie wiem nawet czy byly jakoś specjalnie oznaczane, jak np. Ghia u forda. Myslę że to praca na dyplom magisterski i nie wiem czy gdzieś to ktoś uporządkowal, oprocz Longbridge, oczywiście
MG Rover, Rover 75 and MG ZT, Class 7, 4 Door Saloon, Normal Aspiration, V6, 24V, MPi, Petrol, 2000 cc, K Series, 5 Speed, LHD, Manual, Model Year: 2000
Wiec cyfra 6 z VIN okresla wyposarzenie ale zaleznie od rodzaju lub typu
A to dane VIN Rowana
MG Rover, Rover 75 and MG ZT, Class 3.1, 4 Door Saloon, Turbo, 4 Cylinder, 16V, Diesel, 2000 cc, BMW, 5 Speed, LHD, Manual, Model Year: 2001
Witam wszystkich od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 75:) może ktoś mi pomoże z rozszyfrowaniem vinu? SARRJSLHPXM i czy można sprawdzić konkretne wyposażenie tzn. czy auto miało tempomat???
Witam
SeniorA pytam o ten tempomat ponieważ mam przyciski które nie działąją i myślę że ktoś zmienił kierownicę jak to sprawdzić??? Dziękuję koledzy za vin...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum