Wysłany: Nie Sty 22, 2012 23:19 [R400]Nie działa prędkościomierz.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam.
Właśnie zakupiłem Roverka 400 si i mam mały problem. Dziś przestał działać mi licznik(prędkościomierz). Czytałem na forum, że to może być wina impulsatora. Możecie mi powiedzieć gdzie on się dokładnie znajduje? Czy licznik jest na linke czy sterowany elektronicznie?
Proszę o szybką pomoc.
Ostatnio zmieniony przez mastersik Pon Sty 23, 2012 07:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 23:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 09:42
Impulsator masz wkręcony w górną część obudowy dyfra. Połóż się na silniku i popatrz od strony grodzi silnika, blisko wodzików od biegów będzie sterczał taki detal z kabelkami. To właśnie toto. W sumie da się to wymontować bez większych problemów
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Dzwoniłem do pewnego mechanika i powiedział, że linka może nie być wsadzona dobrze. Czy to może być rzeczywiście tego przyczyna? Nie mam teraz czasu, aby to sprawdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum