Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Paź 2010 Posty: 151 Skąd: Przemyśl / Kraków
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 10:49
- z prawej strony nad tylnym nadkolem koło lampy jest jakaś wgniotka; ciekawe jak to wygląda po zamknięciu szyby, bo do zdjęć chyba ktoś specjalnie otworzył, żeby się w oczy nie rzucało,
- strasznie zajechany pedał sprzęgła, licznik raczej na pewno był kręcony,
- pęknięta w jednym miejscu półskóra, na siedzeniu kierowcy,
- świeci się check engine,
- z tyłu trochę brudno, ale martwi mnie to prawe tylne siedzenie i wgniotki na nim
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 11:05
Dziękuję za szybką reakcję i uwagi. Mój zapał stopniowo opada, choć bardzo chciałam kupić streetwisa.
Może jeszcze ktoś coś wypatrzy?
Miałam w planach wbić się w jakiś termin u słynnego krakowskiego mechanika od roverów, ale nie wiem , czy to wogóle ma sens.
- z prawej strony nad tylnym nadkolem koło lampy jest jakaś wgniotka; ciekawe jak to wygląda po zamknięciu szyby, bo do zdjęć chyba ktoś specjalnie otworzył, żeby się w oczy nie rzucało,
- strasznie zajechany pedał sprzęgła, licznik raczej na pewno był kręcony,
- pęknięta w jednym miejscu półskóra, na siedzeniu kierowcy,
- świeci się check engine,
- z tyłu trochę brudno, ale martwi mnie to prawe tylne siedzenie i wgniotki na nim
Check może się świecić po odpaleniu gaśnie
Wgniotki od fotelika dla dziecka
Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Paź 2010 Posty: 151 Skąd: Przemyśl / Kraków
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 18:44
Voytec, w sumie w moim R nie ma check engine, ale nie jest tak, że w kilka sekund po przekręceniu kluczyka nie powinien zgasnąć zaraz po kontrolce SRS ? bo wątpię, żeby ktoś zrobił tą fotkę w kilka sekund zaraz po przekręceniu kluczyka.
w ogóle Roverek mi się podoba, tylko z tym przebiegiem jest coś nie tak
drugaminuta jak Ci się spodobał, weź go do Krakowa na Krzyżtoporską do p. Midowicza na T4, on sprawdzi przebieg i resztę. Jak będzie ok, to kupuj Rovera i będziesz na pewno zadowolona.
Voytec, w sumie w moim R nie ma check engine, ale nie jest tak, że w kilka sekund po przekręceniu kluczyka nie powinien zgasnąć zaraz po kontrolce SRS ?
jest tak lub najpierw gasnie kontrolka SRS a potem check negine
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 14:38
Tommek napisał/a:
Voytec, w sumie w moim R nie ma check engine, ale nie jest tak, że w kilka sekund po przekręceniu kluczyka nie powinien zgasnąć zaraz po kontrolce SRS ? bo wątpię, żeby ktoś zrobił tą fotkę w kilka sekund zaraz po przekręceniu kluczyka.
Na foto jest prawidłowo ,ta lampka ma świecić po przekręceniu kluczyka do poz. II, do czasu uruchomienia silnika i gaśnie po sprawdzeniu , że niema błędu w sterowaniu silnika podczas jego pracy.
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 16:27
Tommek napisał/a:
pomyliło mi się z kontrolką od ABSu
a może z drugą kontrolką ostrzegawczą (ikonka silnika z wykrzyknikiem ) umieszczoną tylko w dieslu ( pod obrotomierzem), która gaśnie po ok. 6 sekundach od wł. zapłonu
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 10:11
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.
Po zasięgnięciu informacji u bardzo fachowych źródeł, zdecydowałam, że jednak szukam dalej (choć już mam szczerze dosyć ogladania "igiełek"
I zdecydowanie benzyna.
Pewnie będę musiała wziąć pod uwagę inny model, bo o porządnego streetwisa strasznie trudno.
Pozdrawiam.
A oglądałaś w ogóle ten egzemplarz albo zleciłaś jego organoleptyczne "zbadanie" jakiemuś mechanikowi? Bo ocena na podstawie samych zdjęć i lakonicznego opisu przypomina trochę wróżenie z fusów.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum