Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
A więc wymyśliłem sobie, ze podłącze wzmacniacz pod przycisk przy desce rozdzielczej. Jako że nie mam jednego przycisku, który występuje w bogatszej wersji (nie wiem co to za przycisk) mam jedno wolne miejsce obok podgrzewania tylnej szyby i świateł przeciwmgielnych. Pomyslałem, ze mozna podpiąć wzmacniacz pod taki przycisk i umiescic go w desce rozdzielczej, abym nie musiał za kazdym razem podnoscić klapy bagażnika, zeby włączyć wzmacniacz. Zakupiłem przycisk, bo trafiła się okazja i pytanie co dalej. Nie wiem w jaki sposób się podpiąc do niego. Czy ktos ma jakis pomysl jak to podpiąć ? Chodzi mi o to żeby przylutować dwa kabelki do tego przycisku (zeby działał na zasadzie ON/OFF). Kable są, przycisk jest, tyylko pytanie w które druty (gniazda) się wlutować. Załaczam obrazek, bo troszkę trudno mi się wysłowic
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 23:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmm. Nie za bardzo się na tym znam. Podpięty jest pod akumulator. Przy wmzacniaczu mam przycisku wpięty pod "+" i blaszkę "Remote". NIE bardzo wiem jak podpiąc pod radio.
Wydaje mi się że ten przycisk się nie nada to tego.
Jak włączasz podgrzewanie szyby to wyłącza Ci się samo po jakimś czasie? Jak wciśniesz przycisk to da się rozróżnić pozycję włączoną od wyłączonej?
Najlepiej to miernik w rękę i sprawdzać na których pinach jest zwarcie po wciśnięciu.
A jeszcze lepiej podpiąć remote wzmacniacza pod radio jak Bóg przykazał
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Niebieski przewód z radia jeżeli to wtyk iso, ten do podlączenia anteny elektrycznej podlaczasz pod remote w zmacniaczu.
Przy wlączaniu radia bedzie włączalo wzmacniacz.
Nie wiem co mi strzeliło do głowy z tym włącznikiem . Podłączyłem pod radio w mig. Efekt super. Przy okazji zrobiłem porządek w kabelkach. Dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum