Wysłany: Wto Sty 24, 2012 10:25 [R75] brakujący element wyposażenia
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam serdecznie wymieniałem ostatnio filtr kabinowy w moim Roverku i po zdemontowaniu osłony komory filtra zauważyłem ze nie dość że komputer nie jest zamocowany tylko lata sobie swobodnie to jeszcze znalazłem wtyczkę (owalną) nie podpięta do niczego i dość mocna zaśniedziałą:( kable są połączone razem z kablami od klaksonu a do komputera podpięte są wszystkie wtyczki i tu pojawia się pytanie czego brakuje?? na forum znalazłem coś o module ews ale on znajduje się chyba przy nogach pasażera. W goglach znalazłem zdjęcie z jakiegoś anglika i wydaje mi się że brakuje mi urządzenia po prawej stronie ale co to jest?? bo ja w tym miejscu mam klakson. Ktoś pomoże??
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 10:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czyli ogólnie rzecz biorąc nie mam w tym momencie syreny alarmowej!!! a ma ktoś może taką do sprzedania??
Może nie jest potrzebna i alarm klaksonem hałasuje. Jak jest jednak potrzebna to trzeba sie dowiedziec jaka bo są dwa rodzaje z akumulatorkiem lub bez i nie koniecznie są zamienne
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Sprawdzałem niestety mam tylko sygnał świetlny zero jakiegokolwiek dźwięku:( czy jest możliwość rozpoznania jaki model syreny był zamontowany w aucie po wtyczce? bo tylko tyle zostało po tym urządzeniu.
przed liftem przeważnie była montowana syrena klaksonu
no i racja i pod tą kostkę przypasuje każdy klakson z R75 więc kupić taką syrenę od anglika za 20zł i zagra nie musi być to syrena alarmowa, może być klakson, bo to i tak to samo.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 15:31
Ja miałem z akumolatorkiem Jakie było moje zdziwienie, jak po wypięciu wtyczki nadal wyło.... Mnie zastanawia tylko po co Ci ona? Tak moim zdaniem, jeśli ktoś będzie miał go ukraść, to i tak ukradnie.
Ja miałem z akumolatorkiem Jakie było moje zdziwienie, jak po wypięciu wtyczki nadal wyło.... Mnie zastanawia tylko po co Ci ona? Tak moim zdaniem, jeśli ktoś będzie miał go ukraść, to i tak ukradnie.
Poza tym po co kraść skoro na części jest mnóstwo anglików a R75 do bardzo chodliwych nie należy
dokładnie chodziło mi o tą wtyczkę którą forumowicz sash997 przedstawił na zdjęciu. właściwie to nie jest mi to do niczego potrzebne ale nie lubię kiedy w samochodzie czegoś brakuje ma być w 100 % sprawny i kompletny:) a im więcej ma udogodnień tym lepiej. Dziś pierwszy raz zobaczyłem o co chodzi z zamarzającymi zamkami. Po otworzeni drzwi pasażera które nie były używane przez tydzień i zamknięciu komputer sygnalizował otwarte drzwi, po zamknięci z pilota wszystkie drzwi i bagażnik były zaryglowane a światło w kabinie nie zgasło:( po 10 minutach wszystko w 100 % działało - musiało się uleżeć:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum