Wysłany: Pon Sty 16, 2012 21:09 [216 Cabrio] Brak reakcji na kluczyk. Nie pali
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Sprawa dość dziwna, zostawiłem samochód na parkingu na dwa tygodnie, najprawdopodobniej do zrobinia jest uszczelka pod głowicą, poprosiłem kolegę, żeby przetransportował go do mechanika, oczywiście akumulator nie wytrzymał 2 tygodni, po włożeniu nowego akumulatora reakcja jest dość dziwna, po przekręceniu kluczyka na zapłon, zapalają się kontrolki, lecz silnik nie chce zapalić, nie słychać wogle rozrusznika, dodatkowo nie działają światła mijania (zawsze się świeciły nawet bez przekręcenia kluczyka), podobnie nie chce zapalić z pychu. Macie jakieś pomysły? Coś z immobilaiserem?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 21:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
"Puknij" czymś w rozrusznik. Te rozruszniki lubią sie tak "przywiesić". Identyczne objawy miałem w R45 ostatnio wystarczyło delikatnie popukać kluczek w rozrusznik i pomogło"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum