Wysłany: Wto Sty 31, 2012 15:31 [MG ZR 2.0 iDT '03] pilot 17TN a odłączenie aku
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam, czy jak odłączę akumulator na np noc (mrozy) to czy będę miał później jakiś problem po ponownym podłączeniu?
Już zdarzało mi się odłączać go na ok 1h i żadnych problemów nie było. Czytałem różne tematy z tym związane i jedni piszą, że synchronizacja, drudzy, że nic się nie dzieje. Pilota mam 17TN
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 130 Skąd: Elbląg
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 15:59
Ja nie miałem najmniejszych problemow. Odłączany był w zeszłą zimę kilka razy na noc dopóki nie zakupiłem nowego. Pamiętaj o kolejności odłączania i podłączania.
Przed odłączeniem sprawdź czy działa zamek z kluczyka w tylnej klapie. Jak nie działa to zdejmij czarna pokrywę. Przesuń plastikowe ramie od siłownika i zamknij. Po podłączaniu aku centralny otworzy klapę. Zamykając centralnym nie próbowałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum