Wysłany: Sro Gru 26, 2007 19:19 [R75] Wyciek przy chłodnicy
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
jakiś czas temu zauważyłem wyciek płynu chłodzącego z połączenia węża wychodzącego u góry z chłodnicy. Wyciek pojawia się na łączeniu plastikowego kolanka z chłodnicą. Miejsce zaznaczyłem czerwoną strzałką. Czy tam jest jakaś uszczelka którą należałoby może wymienić? Kolanko jest dokręcane do chłodnicy przez dwa wkręty, które już dociągałem ale bez efektu.
Pozdrawiam
_________________ Tomek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 00:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 19:24
To miejsce jest uszczelnione oringiem odkręć to kolanko i dobierz coś z tym nie będzie problemu
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
A napisz proszę czy trzeb acoś spuszczać i odkręcać jakieś rury jak to mi powiedział jeden fachman, czy wsytarczy odręcić i podmienic. dzięki wielki bo jutro z rana jadę na wymianę.
Nie trzeba spuszczać płynu, trochę wyleci po odkręceniu kolanka. Ważne, żeby nie robić tego na gorącym silniku i nie odkręcać zbiorniczka z płynem. Ja po wymianie uszczelki, dodatkowo dałem jeszcze silikonu i trzyma idealnie.
Wiecie jak się można przerobić. Ten wyciek jednak był z tego kolanka od chłodnicy. Kolor miał pomarańczowy bo wcześniejszy płyn chłodniczy miał czerwony kolor. Ja jak wymieniałem na zielony to tylko pół mi spuścili. Więc w środku się zmieszały i taki efekt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum