Wysłany: Sro Lut 01, 2012 17:37 [R214] Zgasł i nie odpalił...
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich!
Problem wygląda następująco...
Wyjechałem roverkiem do sklepu, chciałem zaparkować, wbiłem wsteczny a on sam zgasł i już nie odpalił.
Rozrusznik kręci, paliwo dochodzi, aku oczywiście naładowany.
Dodam że w ciągu tego miesiąca zdarzyło się może 3 razy że auto gasło w podobny sposób (parkowanie i zmiana biegu) ale później bez problemu odpalał wiec nie zwracałem na to uwagi.
Bardzo proszę o pomoc:)
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 01, 2012 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wykluczam aczkolwiek zacznij od sprawdzenia iskry, nie ma sensu bez powodu pchać się w koszty.
[ Dodano: Sro Lut 01, 2012 18:15 ]
Powiedz jeszcze jaki masz stan paliwa. Rezerwa? Jeśli masz pompę zamiennik to może Ci nie wyciągać pomimo tego, że masz sporo.
Jeśli w ogóle nie ma iskry wymień cewkę, wystarczy używana koszt ok 50zł i potem znowu sprawdź iskre na kablu od cewki i na którymś zapłonowym. Jeśli nadal nie będzie to jeszcze czujnik położenia wału.
kangaroo69, idą ale w końcu wychodzą i obojętne czy one, czy dżwigienki wybierania i włączania biegów mogły powodować zanik prądu w układzie zapłonowym z początku sporadyczny a w konsekwencji stały.
Jeśli okazuje się że nie ma niskiego napięcia na cewce to należałoby sprawdzić wiązkę ,
nie musi być tak jak sugeruję, ale każda zmiana biegu w czsie manewrowania to przechylanie się zespołu napędowego i możliwość przerw napięcia na uszkodzonym przewodzie lub lużnym połączeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum