Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 07:48 [r200]Problem z zapłonem.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam.
Mam taki problem. Otóz raz na kilka odpalen samochod nie kreci. Sytuacja wyglada tak że przekracam kluczyk, zapalają sie normalnie wszystkie kontrolki, a po przekręceniu na pozycj III samochod nie pali. Jedynym rozwiazaniem jest odpalnie na pych co robie z wielkim bolem bo wiem czym moze sie to skonczyc.
Prosze o jaką podpowiedz bo zaczyna byc to denerwujace. Z góry wielkie dzieki:)
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 07:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Obstawiam kończące się szczoty w rozruszniku, spróbuj pierdyknąć z wyczuciem kilka razy czymś w rozrusznik jak nie chce kręcić i wtedy spróbuj odpalić.
Jeszcze przypomniała mi się metoda jaką stosowałem a mianowicie wrzucić na bieg i pobujać samochodem tył przód.
Ale jednym słowem rozrusznik i tak do regeneracji lub wymiana na nowy.
Jak nie chce kręcić to spróbuj zasterować bezpośrdnio przekażnikiem. Zdejm obudowę z zespołu przekażników i lekko naciskaj na blaszkę ze stykiem. Są 4 przekażniki,- główny, pompka paliwa, grzałka sondy lambda i rozrusznik. Nie pamiętam rozmieszczena ale możesz prubować (na 90% jest to jeden z tych bliżej złącza.
POMYŁKA. Trzymając zespół przekażników przewodami w dół jest to prawy górny przekażnik. Sprawdzone.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum