Wysłany: Pon Lis 12, 2012 20:49 [R 75] do czego ten czujnik
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, chciałbym się zapytać za co konkretnie odpowiada czujnik ciśnienia kolektora ssącego ten za przepustnicą montowany na jedną śrubkę bo strasznie mi tyrkoli, aż go na zewnątrz słychać a jak klapa zamknięta to odgłos roznosi się po silniku jakby na dole auta buł wentylator . tutaj fotka czujnika
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 12, 2012 20:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lis 13, 2012 10:45
domel101 napisał/a:
chciałbym się zapytać za co konkretnie odpowiada czujnik ciśnienia kolektora ssącego ten za przepustnicą
to nie jest czujnik ciśnienia kolektora. To jest zawór oczyszczania układu paliwowego z oparów paliwa , co jakiś czas się otwiera i opary benzyny są wysysane do dolotu.
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=55873
Dziś rano miałam problem z odpaleniem, obroty na jałowym nie wchodziły powyżej 400, w dodatku po przegazowaniu gasł i tak z 10 razy. Udało mi się ruszyć i po jakimś kilometrze sytuacja się poprawiła. Jak silnik się rozgrzał to znowu obroty były zbyt wysokie - około 1100.
Pojechałam podpiąć się pod komputer, błędy jakie pokazało to:
czujnik ciśnienia powietrza w rurze dolotowej
regulacja wolnych obrotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum