Wysłany: Nie Lut 12, 2012 09:56 [R75] Problemy z uszczelką.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam
Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu.
Bardziej zależy mi na wypowiedziach fachowych związanych z problemem niż z całą zaistniałą sytuacją choc byc moze jedno ma wspolne z drugim.
Kupiłem 22 grudnia Rover 75 1.8 manual, petrol. Dopiero co był po naprawie uszczelki, wymiana paska i pompy itp, ( warsztat potwierdził te usługi choc powiedzieli ze nie dawali gwarancji )
Jak dojechałem do domu 400 km to sie okazało ze mam smietane w oleju.
Oddałem samochod do naprawy, prywatnie. Koles oddał głowice do planowania i powiedzieli ze głowica jest na smietnik. Po konsultacji wybralismy w internecie kolejną głowice z zakładu po regeneracji i po sprawdzeniu. uszczelke i sróby tez.
Koles podczas montażu urwał srube jedną, skrecił reszte i oddał mi tak samochód ale powiedział mi o tym. Ustalilismy ze tak nie moze byc. Zresztą znowu miałem wode w oleju. kupiłem znowu uszczelke i sruby nowe, olej i oddałem mu samochod jeszcze raz. Wykrecił tą złamaną srube, wymienił uszczelke (tak powiedział) i niestety po 2 dniach znowu mam smietane i woda znika w chłodnicy.
On nie wie co w takiej sytuacji, rezygnuje z współpracy.
Ja też nie. Co mam robic? POMOCY
Wydałem już na to wszystko2500 zł
Przemas
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 09:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
źle wykonana robota nic innego, jak głowice zrobili było ok to źle zamontowana, zapewne teraz czeka Cie zakup kolejnej głowicy i oddanie komuś kto to zrobi dobrze, przed założeniem można też sprawdzić blok silnika czy jest ok, po prostu oddaj auto do kogoś to to dobrze zrobi... nic więcej.
jeżeli masz jakieś potwierdzenia że to oni Ci naprawiali to bym ich na twoim miejscu zaskarzył , musieli by ci oddac to co wydałes + samochod zastepczy na okres przez ktory nie mogłes uzywac swojego samochodu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum