Wysłany: Nie Mar 04, 2012 21:13 [R216 Coupe]Elektryka szyby od strony kierowcy
Typ: GTi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Dziś rozebrałem boczek - matko i córo, ależ to delikatne elementy Rozebrałem bo szyba od strony kierowcy w ogóle nie działa. Po zdjęciu boczku zobaczyłem białe pudełko - centralkę od szyb, zobaczyłem też wolną wtyczkę i wyciągniętą luźną kostkę.. Podpiąłem, jest prund, szyba się opuszcza, ale 5-7 cm Nie wiem co przeszkadza linkom, siłownikom, ale szyba za nic nie zjedzie niżej.
Nagrałem krótki film, myślę, że winowajcą może być sprężynka..
jeśli masz miejsce (garaż) i troche czasu, to looknij do rave i wyjmij całą szybę razem z tym poronionym systemem linek, połóż na czymś miękkim i obadaj, bo możliwe, że linka zacina się na którymś z kółek w rogach, lub gdzieś jest rozwarstwiona i w samym silniku się plącze i stawia opór. Rozbieranie silnika i ponowne podłączenie linek to nie jest prosta sprawa, trzeba uwazac na odkeglosci, kolejnosc montazu i w ogole niezbyt to jest przyjemne jesli chodzi taki kawałek to obstawiam, ze gdzies sie plącze linka (pewnie na kolowrotku w silniczku) i dlatego ktoś ją odpiął
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
jeśli masz miejsce (garaż) i troche czasu, to looknij do rave i wyjmij całą szybę razem z tym poronionym systemem linek, połóż na czymś miękkim i obadaj, bo możliwe, że linka zacina się na którymś z kółek w rogach, lub gdzieś jest rozwarstwiona i w samym silniku się plącze i stawia opór. Rozbieranie silnika i ponowne podłączenie linek to nie jest prosta sprawa, trzeba uwazac na odkeglosci, kolejnosc montazu i w ogole niezbyt to jest przyjemne jesli chodzi taki kawałek to obstawiam, ze gdzies sie plącze linka (pewnie na kolowrotku w silniczku) i dlatego ktoś ją odpiął
Powiem Ci, że dziś siedziałem długo nad tym i ręce mi opadały.. Łatwiej z elektryką szyb mi się współpracowało w Civicu, gdzie musiałem wiązkę od nowa położyć..
Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z linkami itp. w elektryce szyb?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum