i mimo kontesktu rozbawilo mnie ostatnie zdanie, ktore niejako obrazuej nasze postzreganie rzeczywistosci:
" Kuzaj został zaatakowany przypadkowo. " coz za idiotyzm, ale w kontekscie opisywaych wydarzen, chocby Agi i Mariana... rece opadaja, czy luldzie w PL , tak jak w US musza zaczac nosic przy sobie bro, i najpierw strzelac potem pytac >? czy do tego zmierzamy >?
Ale jak tu zmieniac swaitopoglad na to co jest normalne , a co nienormalne, skoro ktos przypadkowo zaatakowal Kuzaja maczeta O_o no to jeszcze kuzaj w sadzie bedzie musial przeprosic za pomowienie, jak sie okaze, ze to byl duzy noz, a nie maczeta...
masakra O_o Czy to ja tylko mysle inaczej czy to cos w PL sie dzieje ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 10:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
brak poszanowania wlasnoci jest IMHO najgrozniejszym zagrozeniem demokracji... Jezeli panstwo nie jest w stanie zapewnic spokoju we wlasnym domu, aucie, itp itd. to obywatel nie bedzie sie czul komfortowo. A jak obywatele zaczna dzialac, zaczna dzialac irracjonalnie.
Przypomina mi sie historia listonosza w USA - wszedl na posesje, bez ubrania firmowego US post, i gosc do niego krzyknal zatrzymaj sie, ten nic nie odpowiedzial tylko szedl dalej, wiec go wlasciciel postrzelil, listonosz zmarl. Wlascicel domu - uniewinniony niemal od razu. Ile u nas taka sprawa by trwala ? to juz z czlowieka ruina psychiczna zostaje O_o przyklady linczowania kogos kto biegal z nozem i grozil, straszyl po wsi, az miejscowi nie wytrztymali i goscia zatlukli O_o czy do tego to prowadzi, ze ludzie musza sie posunac do ekstremum >? brac sprawiedliwosc we wlasne rece ? w obronie zycia, mienia , rodziny...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum