Wysłany: Pon Lut 04, 2013 19:35 [75 ] wysoka temeperatura czy to może być turbina
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
hej
prosze was o pomoc 2 msc temu jadąc autostradą temepratura podskoczyła mi na maksa i jadac kolejne 3 km auto zgasło dolałam plynu dojechałam do domu po czym pod domem znowu zgasł mi i już nie chciał odpalić po kilku minutach znowu odpalił. Mechanik stwierdził ze to była uszczelka pod głowica i ją wymieniłam.
W weekend znowu temperatura mi podskoczyła na maksa ale później zaczęła spadać okazało się że nie ma płanu chociaz dolewałam miesiac temu. Kolejny mechanik stwierdził że to turbina i kolejna droga naprawa... i kolejny tydzien bez autka mojego
pomóżcie czy to naprawdę turbina
Dodam że od dawna dużo mi ucieka płynu ale żaden wcześniej mechanik tego nie stwierdził i głośno i długo wentylator mi chodzi
POMÓŻCIE
[ Dodano: Pon Lut 04, 2013 19:35 ]
kolejny mechanik stwierdził że to nie może być turbina proszę pomóżcie bo już głupieje
czy mogli mi źle zrobić uszczelkę pod głowicą??
Ostatnio zmieniony przez sylwia12341 Wto Lut 05, 2013 11:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 04, 2013 19:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To nie turbina
Na 90% znowu głowica
Byłaś u tego co robił głowicę i powiedział, że turbina?
Mogli głowicę źle zrobić. Wielu mechaników amatorów psuje taką robotę. Wbrew pozorom nie jest to łatwe zadanie, zwłaszcza w mało popularnym aucie. Podstawa to odpowiednie dokręcanie głowicy, według ścisłych zaleceń producenta. Dokręcanie na wyczucie zwykle prowadzi do ponownej naprawy.
Wysłany: Pon Lut 04, 2013 21:34
Moderator apples informuje
sylwia12341 ! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum