Wysłany: Wto Mar 13, 2012 21:13 [Streetwise]Długa Trasa Roverkiem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam, mam pytanko. Mam zamiar się wybrać Roverkiem w długą trasę. Znaczy się mam zamiar, Bedę musiał na czterech kółkach. Trasa ma około 2 000km. Jadę z Anglii do Polski. Juz kiedyś jechałem sam, Passatem. Nie boję sie o moje możliwości. Martwię sie o samochód. Ma w chwili obecnej 112 tyś km przebiegu. Zrobiony rozrząd, pompa wodna. Hamulce. Sprzęgło. (Jedyne co musiałem robić). Poprzedni własciciel robił uszczelke pod głowicą. Płynów nie ubywa, wszystko śmiga jak tralala. Mam pytanko. Czy ktoś robił już Roverkiem z silnikiem 1.4 jakąś dłuższą trasę? Jak to wyglądało?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Mar 19, 2012 20:57, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego, jeśli wszystko na czas robiłeś (a piszesz, że robiłeś) to nie ma się czym martwić tylko jechać, ew. olej sprawdzić, ciśnienie w oponach i płyn do spryskiwaczy.
Tydzień po za domem, trasa prawie 900 km, zima w mrozy w nocy około -15 (wyjazd na deski), co z autem?
Nic, jeździ dalej, nic mu się nie stało ani pod żadnym względem mnie nie zawiódł a to drugi taki wyjazd . Średnia prędkość 90km/h.
Jak niema jakiegoś elementu na wykończeniu to spokojnie powinien sobie poradzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum