Wysłany: Wto Lut 21, 2012 05:57 [R45]Sprzęgło zostało w podłodze-Rozwiązanie samoczynne
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.Dziś rano odpaliłem auto z wcisnietym sprzeglem i już nie odbiło,wiec odbilem je nogą.Chciałem ruszyć i brak sprzegla.Biegi wchodzą bez wcisnietego pedalu sprzegla.Jak chce wcisnąc to biegi nie chca wchodzić.Pedał stał się strasznie twardy.Wysprzeglik,łapa czy inna przyczyna?Proszę o porady.
Ostatnio zmieniony przez barney79 Czw Mar 22, 2012 16:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 05:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Okazała się zapieczona łapa sprzęgła.WD 40 na jakiś czas wystarczy.
[ Dodano: Wto Lut 21, 2012 10:24 ]
Niestety sprzęgło ciągnie podczas jazdy gdy wciskam pedał gazu do podłogi na 4,5 biegu.
[ Dodano: Wto Lut 21, 2012 19:13 ]
Cytat:
Zapieczona na maxa łapa sprzęgła.Masakra.Skrzynia do zrzucenia.
[ Dodano: Sro Lut 22, 2012 05:00 ]
Panowie jak odłączyć łapę od wysprzęglika?
[ Dodano: Czw Mar 22, 2012 16:30 ]
Sprzęgło już nie ciągnie.Prysnołem raz WD40 i nie wiem czy to pomogło bo gdy się zrobiło ciepło sprzęgło nagle przestało się ślizgać.Zastanawiam się czy to oby płyn nie jest do wymiany.???
Najlepsze jest to że łapy nie idzie ruszyć wogóle ręką.
po zdjęciu wysprzęglika łapa powinno chodzić bez oporów ręką, jej ruch jest krótki
spróbuj psikać WD i ją rozruszaj, jeśli nie pomoże to musisz zwalić skrzynię, wyjąć łapę i przesmarować smarem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum