Wysłany: Sro Sty 09, 2013 13:10 Honda Civic Areodeck 20T2N Blue Race by hebdzik
Honda Civic Aerodeck Blue Race
MODEL: 1999r., 5D, kombi
SILNIK: 20T2N Seria
MOC: 105KM
UKLAD DOLOTOWY: Seria
UKLAD WYDECHOWY: przelot 2.5 cala bez kata
ELEKTRONIKA: Seria
UKLAD NAPĘDOWY:
skrzynia Seria
ZAWIESZENIE:
amortyzatory seria + springi Eibach Federen (-35mm)
UKLAD HAMULCOWY: Seria/ po remoncie
BODY-KIT: Seria/
PLAN dokładka przód od VTI -Done PLAN 2 malowanie lamp przednich na czarno-Done PLAN 3: zmiana kierunków na białe - Done PLAN 4: chlapacze OEM - Done PLAN 5: lampy bixenonowe
PLAN 6: zmiana lakieru na Blue Race z Skody RS - Done
ŚRODEK:
szary + ful drewno + welur
PLAN 1: skórzany środek od MG ZS - Done PLAN 2: skórzana kierownica od VTI
PLAN 3: skórzany podłokietnik - Done PLAN 4: skórzana gałka od Honda/Rover - Done PLAN 5: obklejenie tandetnego pseudo drewna na pseudo Carbon - Done
CAR-AUDIO:
radio Sony X-Plod CDX-GT427UE + 4 głośniki seria
PLAN: jakaś skrzyneczka + wzmacniacz
PLAN2: Tweeterki od VTI - Done
INNE: Immobiliser+centralny zamek, el. szyby 2x, el. lusterka, klima, a tak to seria
PLAN: Dorzucenie Pilota do Centralnego - Done PLAN2: Zmiana podświetlania zegarów- Done PLAN3 : Dorzucenie elektrycznych szyb na tył- Done PLAN4 :spryskiwacze lamp przednich- Done
ZDJECIA:
na początku było goło i wesoło czyli autko po zakupie;)
Później przyszedł czas na małe co nieco i zostały założone alusy i Radio Sony;D niestety nie mam zdjęć z nowym radiem;)
Następna rzeczą która była zrobiona to zmienione podświetlanie zegarów
W końcu przyszedł czas na malowanko lamp:
1)małe rozbieranko i rozklejanko i malowanko
,
,
,
2) efekt końcowy
,
Do autka wpadły dwa małe nowe graty;p małe bo małe ale są:D białe kierunki i skórzana gałeczka ori:D niebawem wpadnie też skórzana kierownica:D
Do autka wpadły nastepne małe graty :
Wpadły Tweeterki
Tweeterki graja świetnie i robią swoje
Chlapacze OEM (na razie tylko przód)
Od dłuższego czasu chciałem aby atrapa poszła w czarny mat:D i udało się wygląda zajebiście:D
Kolejny modzik jaki zrobiłem w samochodzie to lampy USDM
I mały update;p kilka nowych foteczek:D
setup zimowy i przyciemnione szybki
Niestety 30 marca autko miało mała przygodę
kilka foteczek jak wyglądało przed i po blacharce:D
Przed :
Po:
Później autko miało małe problemy ostatnio z hamulcami wiec został zrobiony mały romoncik:P na przód wpadły nowe tarcze i klocki DELPHI, wraz z regeneracja zacisków,
A na tył wpadł pakiet tarcz i klocków firmy BOSCH i tak samo kompletna regeneracja zacisków hamulcowych:) . Dodatkowo zostały wymienione wszystkie przewody na nowe miedziane i nowe serwo hamulcowe:)
do pełnego sukcesu pasuje mi jeszcze trochę czasu aby siąść i wymalować zaciski na nowy kolorek:)
Kolejne zmiany które zaszły w aucie:
to tak pierwsza rzeczą która wpadła jest nowa rura od podciśnienia do Intercooler'a, stara niestety pękła a nowej się nie opłacało kupować wiec udałem sie do firmy Motoweld która mi sprezentowała takie cuś :
kolejnym gracioszkiem który wpadł sa springi Eibach Federen
i oto mamy efekt:
i wedle życzeń wielu zainteresowanych osób autko siadło bliżej matce ziemi:)
Udało mi się też namierzyć dokładkę z wersji VTI
a tu zdjęcia dokładki ja leży na aucie
Dokładka tak jak i atrapa poszły w strukturę i czarny mat wedle mojej wizji która kiedyś sobie obrałem
i tak wiec autko się prezentuje na dzisiejszy dzień :
Kolejna modyfikacją było wrzucenie pół skórzanych foteli z MG ZS serdeczne podziękowania dla Tomi_114
Osobiście wolałem właśnie ten środek niżeli z VTI, z 2 powodów:
1) środek z VTI jest oklepany
2) chyba najważniejszy fotele od MG sa kubełkowe czego nie ma w VTI
Ogólnie siedzi się w nich świetnie;p i nie meczą na długiej trasie i maja w dodatku 3 punktowa regulacje fotela
Mały up:D graty spływają po malutku w moje ręce:) i ostatnio wpadły mi spryskiwacze od Rover 45 i zbiorniczek na 3 pompki:D
i kupiłem nowy napinacz SKF. Spryskiwacze sa takie jak w VTI a nawet lepsze;p gdyż maja dwie dysze w spryskiwaczu, a sa o wiele tańsze zresztą i tak byłem zmuszony kupić zbiornik od Rovera gdyż w VTI zbiornik jest po lewej stronie a ja mam po prawej wiec by nie pasował
I w końcu jest świąteczny prezent;p na który cierpliwie czekałem short shift-er wraz z tulejkami do krzyżaka skrzyni biegów myślę ze po świętach uda mi się go założyć i będziemy widzieć jak to śmiga, na pewno nie będzie lewarek się panoszył jak żyd po pustym piekle
i Short na pokładzie, chodzi świetnie:P krotki i precyzyjny skok lewarka, tego mi brakowało :vtec:
Tu kieruje serdeczne podziękowania dla Markzo i Remika ze udało im sie świetnego SS zrobić
Na wiosnę mam ambitny plan aby założyć bi-xenonem, ogarnąć cała blacharkę, a w lecie zabieram sie za silnik
no ja ta rure robiłem jakieś 3-4 miesiące temu, i gdzie nie zapytałem to 250zł, wiec stwierdziłem ze zrobię sobie takie świecidełko pod maskę:) koszt 150zł z gumami i wypolerowaniem na lustro:)
Remi właśnie dziś w rozmowie z Markzo mówiłem ze chętnie się spotkam z Tobą, bo mam zamiar dłubnąć przy tym silniku:P i udowodnić kilku osobom ze diesel tez może zap...lac ja jestem dość często w Rzeszowie bo jeżdżę na studia co 2 tygodnie
Co do Motoweld to musisz się z nimi indywidualnie umówić i pogadać:) jak coś to Ci mogę pomóc bo to kumpla firma
hebdzik, ohh.. hehe.. to no myślę ze się spotkamy planuje być w przyszłym tygodniu w PL można by jakiegoś spota zrobić albo coś się zgadać
No co do Motoweld to tak tak trzeba się będzie umówić tylko mnie interesowało kosztowo jak to wychodzi, bo zespawać sobie takie rury samemu nie jest problem, 3 rożne spawarki mogę mieć. Rury i kolanka tez mam bo kiedyś spawałem sobie w 220 SD dolny rura do IC
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Hanka zima:) z serii zima zaskoczyła Hondziarzy :japan:
a teraz do rzeczy, zima na półmetku, ale prace przy aucie trwają:)
i ostatnio zrobiłem nowa wiązkę tylnej lewej lampy gdyż ostatnio na przeglądzie miałem problem bo nie było przeciwmgielnego, ale już jest:) , również założyłem nowe klamki na lewa stronę bo śruby meblarskie mi się już znudziły
kolejna rzeczą która wpadła do auta, są to tylne zagłówki
Zakupiony został nowy termostat gdyż stary nie grzał za bardzo :devil:
Kupiłem trochę kabelków dla Kondzia co by się nie nudził w zimowe popołudnia :lool:
wpadł mi też drugi komplet listew żebym mógł sobie na spokojnie je obkleić folia
i jeszcze jeden dość ciekawy gracioszek na który na razie czekam i się prędko nie pochwale
dam znać Remi tylko pierw muszę kupić te nieszczęsne czujniki do chłodnicy i wtedy rozgrzebie cały układ chłodzenia
[ Dodano: Sob Mar 09, 2013 20:20 ]
no wiec, tak pasuje coś uzupełnić:)
-został wymieniony termostaty i jest teraz gorąo jak wpiekle Remi:D
-skompletowałem drugi zestaw plastików do obklejenia:) już nie będzie "drewna"i czekają na obklejenie 3M
-zakupiłem nowe łączniki stabilizatora na przód, firmy YAMATO
-zakupiłem cukierasy firmy Delphi
-wpadła mi w ręce gumowa podkładka z VTI do tunelu środkowego:)
- jestem w trakcie zakupu kompletu drzwi i błotnika,tylnego zderzaka i zaczynamy reaktywacje Aerodecka, mam nadzieje ze uporam się z tym szybko i będzie można pomału zbierać się do lakierowania,
- zakupiłem drugi komplet klamek żeby można było wylakierować
- podłączone zostały spryskiwacze lamp przednich- dimmer w trakcie
- zakupiłem osolone pod silnik i przednie nadkola,
- zakupiłem spryskiwacze mgłowe z Volvo S80
to chyba tyle myślę ze coś więcej będzie po świętach
czesc autko super ! tez musze sobie takie lustro sprawic pod maska haha a jak te sprezyny ci sie sprawuja bo wlansie mysle na gleba tylko zastanawiam sie nad zawiecha ZR lub poprstu sprezynami obnizajacymi?
hmmm sprężynki spoko:p tylko wszystko zależy do jakiego sinika, ja kupiłem dedykowane Eibach -35mm tyle ze do benzyniaka, a silnik diesla jest cięższy no mi mi przód siad dość znacznie, ale da się normalnie jeździć, ja ta zimę przejeździłem z taka gleba,
[ Dodano: Pią Lip 05, 2013 13:39 ]
mały UP części blacharskie już prawie w komplecie
maly Update cos tam sie dzieje
niebawem beda nowe lampy a tu oczęta do nich
w końcu sie zebrałem za obklejenie listewek i takich tam
a no i przyszło poszycie
myślę ze niebawem zacznę chyba coś rzeźbić:) już jestem wstępnie z blacharzem i lakiernikiem umówiony i mam nadzieje ze na zakończenie sezonu będzie kosa:D
UP ze środkiem:D nie ma już tandetnego drewna za to jest tandetny "CARBON"
:devil: dzieki czemu przybyło 5KM joke
no dobra nie wytrzymam Up !
moje nowe lampiony tadam !
Podziękowania dla Kamyczka:D bez niego by ich nie było:D
:lool:
STAY TUNED..... --->
1 glupi obrazek wystarczy, pzdr Rap
Ostatnio zmieniony przez Raptile Sob Lip 06, 2013 11:21, w całości zmieniany 1 raz
no wiec tak początkiem lipca odebrałem auto od mechanika, troszkę jest porobione i to mnie cieszy ze auto przeszło przegląd spokojnie:D
- został zalany nowy olej silnikowy Total Quartz 5w40
- wymieniony filtr oleju
- zarobiony nowy waz do wspomagania już nie cieknie
- zalany nowy płyn do wspomagania
- wymienione obie końcówki drążków kierowniczych
- wymienione cukierki, wraz z śrubami
- wymienione tylne tuleje amortyzatora
- podciągnięty został ręczny
- wymienione łączniki stabilizatora
- poprawiony wydech
- założone przednie nadkola
- zniwelowano luzy na skrzyni biegów, lewarek nie lata po całym bagażniku
- usunięto dziwne odgłosy spod maski, dzwonienie
- wykonałem przegląd - ustawiono zbieżność
- opłaciłem ubezpieczenie
Niestety muszę jeszcze wymienić maglownice bo dziwnie chrupie:) ale i tak jestem z niej dumny bo ma już 323 tyś przebiegu:D, nowa już zamówiona, i mam nadzieje ze zgodnie z planem na przełomie sierpnia i września auto idzie do blacharza i lakiernika:)
a tu takie małe zdjątko ze się coś dzieje
sa już puszeczki :devil:
myślę ze dni autka są już policzone i w ciągu tygodnia może dwóch auto stanie u blacharza i lakiernika
[ Dodano: Pon Paź 07, 2013 20:32 ]
ostatnio wpadły na koła laczki TOYO T1R , i został zmieniony tylny tłumik i zrobiony kompletny przelot 2,2 cala, auto teraz zbiera się od samego dołu i ciągnie jak wściekłe
no i kolejny smaczek a raczej moja radosna twórczość ostatnich dni
części blacharskie zostały już wszystkie zawiezione do lakiernika i w międzyczasie już je przygotowuje
a kolor będzie taki
i kolejne gracioszki wpadły halogeny zestaw halogenów i przycisk do nich
w pocie czoła i zmęczeniu psychicznym po wczorajszym dniu z Leszczykiem zamontowaliśmy halogeny, 4 godziny pracy w 2 osoby i taki mamy oto efekt
zdjęcie zrobione Lutownicą bo nie miałem klucza do kół pod ręką, dziękuje Leszczykowi za ogrom pracy
STAY TUNED---->
[ Dodano: Czw Paź 31, 2013 09:57 ]
UP !
W sobotę w jak dotąd nie wyjaśnianych okolicznościach ktoś ukradł mi gnojownik z auta
nio no a tak serio auto w MSpeed2 zostało pozbawione silnika, a dziś zostało na lawecie przetransportowane do blacharza i lakiernika, tam zostanie wymalowane całe auto łącznie z komora, natomiast w MSpeed2 silnik zostanie przeglądnięty, zostanie wymieniony rozrząd wraz z pompą wody, uszczelniona miska oleju, klawiatura, wymienione świece żarowe, u wszystkie uszczelniacze. Turbo jest spocone i zmoczone ale na razie pozostaje gdyż co do Turba jest inny plan który zostanie wcielony w życie jak się do niego dobrze przygotuje. Fotek na lawecie nie zdarzyłem zrobić gdyż ocierałem łezki i zaflaptałem cały aparat aa no i zakupiłem szybę do auta gdyż moja pękła
joke:D
[ Dodano: Czw Paź 31, 2013 19:25 ] Up świeżości i newsy
No więc tak był dziś w zaprzyjaźnionym zakładzie u Mirka w stodole:P zobaczyłem auto w takim stanie
Front:D
pstryK prawy profil:D
Poszcie już wstawione:D dupcia zdrowa:D łącznie z nadkolem
Dach już jest przygotowany pod rosta
Piękny lewy profil:P pStryk:D buda zdrowiuśka, progi bez kornika
aż w penym momencie go znalazłem:P winowajca pęknietej szyby - sie zrobi:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum