Wysłany: Pią Mar 23, 2012 18:17 [R200,R25,MG ZR] Światła Do Jazdy Dziennej zamiast halogenów
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Zainspirowany pomysłem jednego z użytkowników forum, mam zamiar zrobić taki mod. Od dawna myślałem nad wstawieniem halogenów, ale myślę, że światła do jazdy dziennej są lepszym rozwiązaniem. Co myślicie o tym pomyśle A może ktoś już mnie uprzedził i wstawił takie światła zamiast wnęk od halogenów
To mój pomysł był inspiracją, mój!!!
Tak na serio, z tego co obadałem to trzeba rzeźbić w zaślepkach. Ramka halogenów ma niestety jajowaty otwór i jedynie możnaby we wnętrze obudowy halogenu wstawić te do jazdy dziennej, ale to są koszta zakupu halogenów i tych ramek co jest nieopłacalne. Za niedługo zamierzam kupić te lampy i trzeba będzie pokombinować.
sam jestem ciekaw jak by to wyszło a znalazlem jak powinny byc umiejscowione lampy Warunki montażu:
- symetrycznie rozmieszczone, obowiązkowo dwa
- nie niżej niż 25cm od nawierzchni drogi
- nie dalej niż 40cm od bocznej krawędzi obrysu auta
- między światłami ma być 60cm odstępu
Tylko okrągłe, inne odpadają. Ma to wyglądać prawie jak seria. Raczej bez oryginalnym zaślepek do halogenów się nie obejdzie, bo w tych co teraz mam trzeba sporo rzeźbić.
scorpion napisał/a:
Ja mam halogeny a obok nich swatła diodowe okragłe:)
Poka fotkę jak to wygląda.
KNA napisał/a:
Ja mierzyłem i miejsca halogenów spełniją te warunki (przynajmniej u mnie).
No to u mnie też spełniają.
[ Dodano: Sob Mar 24, 2012 21:07 ]
Panowie, jednak ktoś nas uprzedził
http://forum.roverki.eu/v...iat%B3a&start=0
W tym temacie jest wszystko ładnie opisane, są nawet fotki. Jak dla mnie efekt boski . W następnym tygodniu biorę się za montaż tych świateł.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 16:06
Leszczu, tylko nie popełnij błędu jakiego dopuścił się autor tego postu tzn. homologacja E11 to homologacja Brytyjska, więc u nas niedopuszczalna. W tym artykule jest min. o strzałce która też jest jakby angielska http://dojazdydziennej.co...e_diodowe_lampy
A tak w ogóle, to jakbyś robił na zwykłych zaślepkach to z chęcią odkupie Twoje
W ogóle to fajny pomysł
Pozdrawiam
Leszczu, tylko nie popełnij błędu jakiego dopuścił się autor tego postu tzn. homologacja E11 to homologacja Brytyjska, więc u nas niedopuszczalna. W tym artykule jest min. o strzałce która też jest jakby angielska
Zakupiłem dzisiaj światła do jazdy dziennej z tego linku
http://allegro.pl/swiatla...2204839409.html
Według opisu aukcji mają homologacje E4, więc wszystko będzie zgodnie z przepisami.
kangaroo69 napisał/a:
A tak w ogóle, to jakbyś robił na zwykłych zaślepkach to z chęcią odkupie Twoje
Tu się właśnie jeszcze zastanawiam na jakich zaślepkach je zamocować.
Widziałem ten temacik, tylko, że on przerabiał halogeny.
Wczoraj doszedł do mnie ten zestaw. Ogólnie lampeczki wyglądają bardzo solidne. Robiłem dzisiaj nawet małą przymiarkę do maskownicy halogeny i powiem szczerze, że aż tak dużej rzeźby nie będzie.
A sprawdzałeś już jak mocno świecą? Ja chcę te swoje zamienić na takie okrągłe głównie dlatego, że w słońcu wogóle nie widać że świecą i zastanawiam się jakie kupić, żeby nie było tak samo.
Pierwsze przymiarki. Ogólnie myślałem, że będzie to prostsze, ale tak nie jest.
[ Dodano: Pią Mar 30, 2012 18:53 ]
Lewa strona skończona.
Ogólnie z mocy świecenia jestem zadowolony, tylko jak będziecie montować to ustawcie dobrze położenie światła, tak aby nie razić innych kierowców. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie montażu, to walcie śmiało.
No, ładnie, ładnie, chociaż ja chcę to zrobić trochę inaczej. Co do oślepiania, to chyba nie świecą one aż tak mocno, a nawet jeżeli to dobrze, mają być widoczne nawet jak słońce mocno przyświeci.
Wiesz co, nie wiem czy tak da radę, ale ja sobie pomyślałem żeby te zaślepki zamienić miejscami. Wydaje mi się, że wtedy ich środek byłby na prosto względem przodu auta i lampa nie musiałaby być w niej umieszczona ze skosa. Jak już mówiłem, nie wiem czy tak da się zrobić, poprostu tak sobie pomyślałem, że byłoby dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum