Wysłany: Sro Maj 16, 2012 20:03 [R420] ALARM,jak go odlaczyc od klaksona POMOCY!!!
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam.
jak w temacie chce odlaczyc alarm od klaksonu.
przerobilem juz chyba wszystkie triki zwiazane z samoczynnie wlaczajacym sie alarmem i NIC.nie wiem co robic:(.
jezeli ktorys z was odlaczal alarm od trabki to prosze o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 16, 2012 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wszystko to co znalazlem na tym forum.od czyszczenia krancowek.wiazki kabli,zamki,czyszczenie stykow na bezpiecznikach...itp.
chce go poprostu odlaczyc od klaksonu bo nie wiem co juz robic.
czujnik ruchu brak
czujnik ultra dzwiekowy jest
ale o nim chyba zapomnialem albo robilem to na samym pocztku,nie pamietam,zerkne jeszcze raz dla pewnosci.
Zamykasz tylna kanape i jak sie alarm wlaczy to patrzysz czy zapalila sie lampka podsufitki czy moze oswietlenie bagaznika. szukasz wilgoci przy skrzynce bezpiecznikow pod kierownica oraz pod maska.
a jak juz ewidentnie chcesz odlaczyc wycie to albo odcinasz przewod dajacy sygnal do przekaznika albo odpinasz wtyczke przy syrenie pod podszybiem. u mnie klakson nie wyje, tylko syrena ale nie wiem czy to oryginalnie czy ktos przerabial
[ Dodano: Czw Maj 17, 2012 09:04 ]
rovek napisał/a:
Nic ci nie da odłączenie trąbki od alarmu bo i tak nie odpalisz samochodu.
Ale chyba koledze pilot dziala a chce jedynie wyeliominowac budzenie sasiadow w nocy
Maske i klape tylna przerabialem wczoraj,dzis odlaczylem czujnik na slupku i dalej bez zmian.bezpieczniki pod maska wyczyszczone i nasmarowane.krancowki wyczyszczone.wilgoci jako takiej nie znalazlem,ani pod maska na bezpiecznikach a ni pod kierownica,nie mam syreny alarm podlaczony pod klakson raczej nie kombinowany tylko w oryginale.klaksony odlaczalem ale wtedy brak sygnalu w kierownicy.
[ Dodano: Czw Maj 17, 2012 20:47 ]
Ps. a co ma klakson do odpalenia samochodu??bo nie bardzo kumam.
Bo kolega myslal ze nie mozesz wylaczyc alarmu.
jarzynek13 napisał/a:
klaksony odlaczalem ale wtedy brak sygnalu w kierownicy.
No mozesz odciac rzewod przy centralce dajacy sygnal na klaksony ale zawsze lepeij poszukac przyczyny zalaczania.
Krancowki przeczysciles ale wystarczy ze ktoras ma gdzies przewod przetary i lapie mase i wtedy sie zalacza. same czujniki to nie wszystko
Maske i klape tylna przerabialem wczoraj,dzis odlaczylem czujnik na slupku i dalej bez zmian.bezpieczniki pod maska wyczyszczone i nasmarowane.krancowki wyczyszczone.wilgoci jako takiej nie znalazlem,ani pod maska na bezpiecznikach a ni pod kierownica,nie mam syreny alarm podlaczony pod klakson raczej nie kombinowany tylko w oryginale.klaksony odlaczalem ale wtedy brak sygnalu w kierownicy.
[ Dodano: Czw Maj 17, 2012 20:47 ]
Spróbuj każdą z krańcówek owinąć izolacją, aby nabrała kilka mm obwodu - mam na myśli ten wystający element, który jest popychany gdy zamykasz drzwi. Śmieszne, ale u mnie pomogło i cisza do dziś dobre kilka miesięcy.
_________________ Chcesz zrobić coś dobrze?
Zrób to sam.
Aby w 100% wykluczyc badz potwierdzic same krancowki to najlepiej odepnij kazda i zaizoluj konektory. wtedy to tak jakby byly wszystkie drzwi zamkniete
dzis nastapil przelom dzieki poradzie yogibear owinalem krancowki tasma i alarm do tej pory sie nie wlaczyl,gdzie normalnie zaraz po zamknieciu auta wyl klakson.
[ Dodano: Sob Maj 19, 2012 15:28 ]
Zbyt wczesna radosc wczoraj cala noc auto stalo zamkniete i alarm nie wyl.dzis pod sklepem znow dal o sobie znac.skozystam jeszcze z porady bizona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum