Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam!
Jako, ze za miesiąc zostanę tatą po raz 1, powoli szykuję auto do bezpiecznego przewozu dziecka.
Chciałem zapytać czy ktoś z was przerabiał może temat mocowania fotelika isofix?
W moim aucie nie ma takiego mocowania, czy w autach po lifcie występowały takie mocowania?
Może ktoś kombinował przypasować jakieś mocowanie od innej marki?
Będę wdzięczny za wszelkie rady
_________________ "bo gdybym zginął to opiekuj się moją rodziną..."
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 18:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 19:39
a po co isofix....
u mnie w R75 swietnie siedzi fotelik Recaro Young Sport (polecam), wielopunktowe pasy dla malucha a fotelik mocowany za pomoca pasa z samochodu (sztywno i pewnie).
http://fotelik.info/pl/testy/
Roverki niestety nie mają isofixa , wkurza też brak możliwości odłączenia poduchy pasażera ale nobody perfect
Ja od 3 lat użytkuję bebe confot axiss (9-18kg) i moim zdaniem fotelik bardzo wygodny, na plus także genialne rozwiązanie mechanizmu odwracania fotelika w stronę drzwi. Jest to bardzo wygodne bo dziecko wkłada się do fotelika odwróconego w stronę drzwi, potem zapina się i odwraca w kierunku jazdy. Więc jeśli będziesz szukał 2 fotelika po niemowlęcym to Axissa gorąco polecam.
dzięki panowie za cenne sugestie, mimo wszystko poszperam jeszcze w temacie isofixa od jakiegoś innego auta, póki co to będzie fotelik od "zestawu wózkowego" bo kupuję wózek 3w1 aczkolwiek dziecko szybko podrośnie i trzeba będzie się rozglądać za typowym fotelikiem na dłuższy czas, co do airbaga pasażera to już wcześniej zorientowałem się w temacie i tak jak pisze Kamil79 niestety nie ma funkcji wyłączenia no ale cóż jakoś trzeba sobie radzić
_________________ "bo gdybym zginął to opiekuj się moją rodziną..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum