Forum Klubu ROVERki.pl :: [ Rover 25 ] prośba o opinię 1.6 benzyna 2000r
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: szoso
Sro Kwi 04, 2012 11:15
[ Rover 25 ] prośba o opinię 1.6 benzyna 2000r
Autor Wiadomość
mercone 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 10:12   [ Rover 25 ] prośba o opinię 1.6 benzyna 2000r

Witam, znalazłem w necie ogłoszenie i nawet już obejrzałem samochód natomiast mam wielkie rozterki

Moje wachania co do tego samochodu to:
1. Podobno klima nie nabita - nie wiem jak sprawdzić ale nawet wiatraczek na chwilę się nie załączył przy włączeniu.
2. Samochód był bity z przodu i z tyłu widać po zdejmowanych i kiepsko dopasowanych elementach ( widać na zdjęciach )
3. Rozrząd na pewno do wymiany słychać jak łożyska latają
4. Samochód ma pare ognisk rdzy około 6 miejsc pod drzwiami i na nadkolach po około 2cm każde
5. Bardzo mnie dziwi mata tłumiącą pod maską ponieważ jest w niej wyrwana dziura około 40x40cm ... tak jakby wygryziona co mogło być przyczyną???

Ogólnie silnik działa bardzo dobrze, sprzęgło dobre zawieszenie sztywne nic nie puka nie stuka zastanawiam się czy warto kupić ten samochód czy lepiej sobie odpuścić. Cenę utargowałem do 4700zł.. ale trzeba do tego dodać koszt roboty... które wyjdą co najmniej 1500zł~~ Bardzo proszę o pomoc jestem laikiem jeśli chodzi o samochody i jeszcze nigdy żadnego nie kupowałem

Link do auta:
Link do auta na otomoto
Ostatnio zmieniony przez mercone Sro Kwi 04, 2012 10:43, w całości zmieniany 1 raz  

SPAMU¦

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 10:12   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

Lysy_ 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 12:53   

Przód przodem ale tylny lewym błotnik na pewno lakierowany ma zupełnie inny odcień no i brak loga Rovera ;) . Niedawno ktoś już zakładał temat z tym autem.

Co do klimy to możliwe, że się nie załącza wiatrak jak jest pusto w układzie. U mnie jest podobny objaw a znajomy który siedzi w temacie klimatyzacji uświadomił mnie o tym, że to normalna rzecz.

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 13:19   

Lysy_ napisał/a:
Niedawno ktoś już zakładał temat z tym autem.
dokładnie to miałem napisać, ale temat był zamknięty :wink:
Lysy_ napisał/a:
Co do klimy to możliwe, że się nie załącza wiatrak jak jest pusto w układzie. U mnie jest podobny objaw a znajomy który siedzi w temacie klimatyzacji uświadomił mnie o tym, że to normalna rzecz.

ale nie tylko, u mnie w R był padnięty czujnik 150PLN za używany w serwisie nabijającym, aha i jeszcze 30-50 u elektryka za diagnozę bo tamci od klimy pewni nie byli :razz: jak już kupujesz to może podjedź do serwisu niech Ci sprawdzą bo może nie tylko nabicie wchodzić w grę :razz: .
Czy się opłaca, ja swojego kupiłem bitego ale u mnie klima działa, rozrząd wydaje się ok wg sprzedającego niedawno wymieniony, do ogarnięcia blachy i wydech może rura od IC kiedyś ale poza tym, jedyne wydatki na dzień dzisiejszy to paliwo i przerejestrowanie auta - technicznie po prostu blisko ideału z tym że ja dałem więcej niż 6200. Decyzje musisz podjąć sam :wink: .
Ostatnio zmieniony przez bociannielot Sro Kwi 04, 2012 13:36, w całości zmieniany 1 raz  

mercone 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 13:30   

Tzn wszystko zniose, ale bardzo mnie martwi ta rdza... Kurcze 6 miejsc takie po 2cm... Boję się, że za rok po zimie będę miał już rudo do okoła...

Tego tematu zamkniętego nie da się jakoś odszukać? :-(

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 13:38   

mercone, spoko juz masz otwarty temat więc już jest ok :wink:
wiesz ruda jak ruda, z zewnątrz mega groźna nie jest - lepiej go od spodu obejrzeć, bo tam jak zgniły jest to już niedobrze

mercone 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 13:45   

jak zaglądałem pod spód to wyglądał czysto w zasadzie bardzo ładnie.. Ale tak jak mówiłem, nie znam się na tym..

Natomiast niby groźna nie jest ale.. chciał bym autkiem minimum 3 lata pojeździć więc wypadało by to zrobić.. podobno za element około 150zł trzeba płacić a tutaj jest ich.. 6 minimum.. dodać do tego rozrząd i robi się 7 tyś... Chyba jednak nie warto...

A powiedzcie mi jak odszukać tamten temat? nie wiem za bardzo jak to zrobić

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 13:49   

mercone napisał/a:
podobno za element około 150zł trzeba płacić a tutaj jest ich.. 6 minimum..
150 to bardzo tanio, aż za tanio :wink:
mercone napisał/a:
A powiedzcie mi jak odszukać tamten temat? nie wiem za bardzo jak to zrobić
przejrzeć wszystkie w dziale od najnowszego wstecz :wink:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=77082
proszę :wink:

mercone 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 13:56   

znalazłem już dziękuje, szkoda że nie skupili się na tym roverku tylko tej 400 :-)

No nic odpuszczam go sobie. Niema co kupować takiego rozbitka.

A przy okazji co polecacie do 5tyś? ;p żeby była klima, max 1.6 benzyniak, abs, szyby elektryki no i zarejstrowany w polsce. Wiem, że trudno będzie coś upolować ale mam czas :p

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 13:59   

mercone, poszukaj 200-ty jak już tu na forum jesteś, zawsze ktoś pomoże w ocenie :wink:

mercone 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 14:06   

a powiedzcie mi od czego może być taka wyrwa w tej macie tłumiącej pod maską ??

Odpuściłem sobie ten samochód natomiast strasznie mnie to zastanawia

Lysy_ 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 16:58   

U mnie w Vectrze może nie ma wyrwy co tak jakby wypalone - od czego ? - a no od tego że plastikowa osłona silnika przyległa do maty (obluzuowała się chyba ze starości ;) ) no i gdy silnik się nagrzewał i plastik był ciepły mata się stopiła po czym są ślady na pokrywie ;)

Co do rdzy....jak błotniki przednie to najlepiej kupić przednie w kolorze i zmienić reszta to kwestia zaprawek. Ale dla mnie auto odpada przez ten ulepiony przód i tył.

leszczu 

Rover 200

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 17:07   

Panowie, a zwróciliście w ogóle uwagę na cenę tego auta ?? Więc nie wybrzydzajcie. :wink:

mercone 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 18:28   

no właśnie ale ta mata w tym roverku jest tak jakby wyrwana dziura nad akumulatorem.. to nawet nie pasuje, żeby się przepaliła od silnika..

Cena oczywiście mała... Ale tanio też można kupić dobry samochód. Tak jak już mówiłem, mam czas i mi się nie śpieszy z kupnem. Tył jest dosyć dobrze złożony ale przód niestety to lipa.. :roll:

kipy 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 19:05   

mercone u mnie zwierzaki wpadły w tamtym roku pod maskę i też ładnie mi powygrayzały na szczęście tylko matę wygłuszającą :smile: może u tego roverka też to wystąpiło. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu