Wysłany: Pon Mar 26, 2012 17:23 [R400] czujnik wkladki urwany
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
mam pytanko odnosnie czujnika wkladki od strony kierowcy przy zmianie klamki urwalem kabelek i jest bez tego czujnika i chodzi mi o to od czego on jest i czy ma cos do centralnego bo z pilota czasami ciezko zamknac trzeba sie nawciskac pilotem zeby zamknac nawet zmienilem baterie w pilocie z instrukcja z internetu jak zmienic z rozladowaniem pilota i dalej dup..... za info dziekuje
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Mar 26, 2012 19:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 17:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zreanimuj sobie. wkładka a raczej jej czujnik stykowy jest zalany plastikiem - z łatwością dobierzesz sie do pinów po zdłubaniu plastiku i dorobisz kawałek przewodu. Oczywiście przydałaby się znajomość obsługi lutownicy i zdolności manualne. powodzenia !
no i dobrze - rozwalasz plastik i powinny Ci sie pokazać dwa piny od tego małego styku we wkładce (dobrze od razu miernikiem sprawdzić sprawność styku) - do nich lutujesz kawałki przewodów. aha - przestrzeń po wywaleniu plastiku musisz czymś zastąpić - ja użyłem kawałków grubej taśmy samowulkanizującej. Te kabelki w starym wozie często się urywają zwłaszcza przy demontażu/wymianie klamki i lepiej od razu to poprawić niż montować naderwane (u mnie ledwo sie trzymały - nie mogłem tak tego zostawić).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum