Wysłany: Sob Mar 20, 2010 20:12 [MG ZS 1.8 2005r] zepsuty centralny zamek?
Zrobił mi sie problem z centralnym zamkiem Wczoraj po odpaleniu samochodu i ruszeniu jak zwykle zamknął sie centralny zamek tyle tylko ze nie calkiem, jakby do połowy.Przestał tez dzialac ten przycisk z kłódką tzn. działa tylko w jedną strone zamyka centralny ale juz nie otwiera.Po zgaszeniu samochodu wysiadlem i zamknalem go pilotem ale nie moglem juz otworzyc.Klapa bagażnika otwiera sie normalnie z pilota alarm sie rozkodowuje bo migaja awaryjne ale centralny od drzwi milczy.Jedynie co moge zrobic to otworzyc drzwi kierowcy kluczykiem a reszte juz manualnie pojedynczo.Generalnie : centralny zamek zamyka samochod ale juz nie otwiera.Nie wiem moze mial ktos podobny przypadek i wie co z tym zrobic????
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 20:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam tylko jeden przycisk wewnatrz i on otwierał i zamykał centralny, teraz tylko zamyka.Zdemontowałem tapicerke z drzwi kierowcy posprawdzałem kable i łączki ale tam wszystko wygląda w porządku.Auto miałem jeden dzień u mechanika bo powiedział ze trzeba zresetować komputer.Odpiął mi akumulator a później nic nie działało bo ja nie mam kodu do immo i gość mi rozłożył ręce.Na szczęście znajomy miał kogoś komu udało sie oszukać komputer i uruchomił mi samochód.Niestety na centralnych się nie znał więc problem mi pozostał Czytałem tutaj troche na forum że są jakieś przekaźniki ale ja kompletnie nie wiem gdzie tego szukać
Witam mam bardzo podobny problem, może ktoś będzie w stanie mi pomóc.
Pacjent to MG ZS 2.0 idt 2005r.
U mnie sprawa wygląda tak, że pilot działa, da się nim otworzyć samochód, rozkodowuje immo i otwiera każde drzwi. Problem leży w zamykaniu, otóż nie da się zamknąć auta z pilota, ale co ważne wysyła on sygnał, ponieważ uruchamia immo i gasi światło w środku. Jeśli chce pozamykać samochód robię to manualnie tzn zamykam od środka każde drzwi z osobna.
Oczywiście mogę zamknąć z zewnątrz kluczykiem, ale to również nie uruchamia centralnego, immo się uruchamia bez problemów.
Co ciekawe, nie działa także przycisk otwierania/zamykania drzwi, znajdujący się wewnątrz samochodu na desce rozdzielczej, z małym wyjątkiem: jak już mam pozamykane wszystko, to nim mogę otworzyć wszystkie drzwi, ale zamykanie nie działa.
Wszystkie bezpieczniki OK.
Kostkę na wejściu do drzwi poczyściłem i spryskałem środkiem do elektryki.
Boczek ściągnąłem ale nic nadzwyczajnego nie udało mi się znaleźć.
Dzięki Bizon.
Jest coś w tym co mówisz, wszak stało się to po umyciu samochodu, ale wydaje mi się że to zbieg okoliczności, ponieważ zrobiłem nim od czasu wystąpienia usterki ok 800km i nic się nie zmieniło.
W między czasie sprawdziłem jeszcze siłownik i podpięty na krótko działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum