Witam
Może to moje złudzenie oraz kolegów z pracy. Ale zwróciłem uwagę z chłopakami z tyrki, że jakoś więcej R kręci się po naszych drogach. Przed zakupem R nie widywałem za dużo tych aut. A powiem szczerze kompletnie nie znałem marki... A autami jakoś interesowałem się od Gimnazjum. Masa branżówek. czytanie różnych for na temat aut silników i wiele wiele innych rzeczy. Ale marka Rover nie przemknęła mi przez oko. A teraz na spacerek idę z synkiem a on O tata patrz Rover. Jadę autem patrzymy Rover jedzie. Gdzie się nie oglądnę to Rover.
Czy nasza marka przestaje być egzotyczna?
Czekam na wasze opinie Szczególnie starych użytkowników którzy długo użytkują swoje rumaki
Pozdrawiam
_________________ Niecierpliwy. To moja Wada ^^
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
NiceMan, Trochę to jest tez złudzenie bo jak ty tym śmigasz to umiesz to lepiej odróżnić w ruchu Ale w PL teraz raz bardzo dużo R i MG jest bo zostało tyle naściągane wiec sie musi to w koncu przemieszczać. Nawet tutaj po Strzyżowie widzę co pamiętam jak kupiłem swojego 220 to była tylko 620 co gość ma jeszcze na czarnych tablicach i różowa 214 Teraz to już dużo 75 na blachach z naszego miejsca widzę
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nawet teraz sąsiad kupił R45 bo widział moją bryczkę i mu się spodobała No i jego kolega z pracy też ma R i zaryzykował i kupił Rovera.
A na osiedlu stoją dwie 25 I widuje niemal codziennie 75 koło Hali Targowej Tęcza nr rej GD.. Pozdrawiam GO
w moich okolicach też jakoś podejrzanie ich dużo. w samym Pruszkowie widuję cyklicznie 2 srebrne 200, czerwoną i granatową 25, kilka zielonych 75 i granatową i zieloną 400 600 rzadziej, ale też czasami przemknie. w Nadarzynie ostatnio przylukałem srebrną 200 na naszych blachach Coś tam się w narodzie dzieje
Ceny marki która nie istnieje nie mogą być wygórowane.
Jeżeli R200 można kupić w skórze z elektrycznymi szybami, lusterkami, szyberdachem, klimą i kilkoma jeszcze rzeczami za max 5000-6000 pln to wiadomo że ludzie to kupować będą. Jeżeli 75 z pełnym wypasem można kupić za 22000-25000 a czasem i mniej to wiadomo że jest świetna alternatywa dla nowych passatów, toyot, opli itp.
Sam jak kupiłem dwusete prawie 4 lata temu to może w mnie jedna jeszcze była, a teraz jest ich co najmniej 8-10... nie mówiąc już o innych R.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
U mnie w Krynicy gdy na poczatku 2004 roku kupilismy Roverka (kanciaka) to jeździły z tego co przyobserwowalem dwie 600-setki na starych blachach i jednego R800
Okrąglaków w ogóle nie było widać a co dopiero R75
Po dwoch latach widywalem takiego samego kanciaka tylko ze w zielonym kolorze (i tak jak nasz odpukac jezdzi az do dzisiejszego dnia, tylko tamten jest w dieslu a nasz benz)
Teraz na ulicach pelno Roverow 200 okraglakow, zielone, niebieskie, wisniowe, oraz streetwise sie trafi czasem
czterysetek tez kilka i kilka R75
Zgadzam się z kolegą Kzrr że te auta są bardzo dobrze wyposażone jak na tamte czasy i konkurencje, oraz mocne silniki np Golf III 1.4 60KM wtedy mielismy takiego brać a trafił się Roverek 1.4 103KM, dodajmy ze o tej marce nic nie wiedzielismy wiec zakup praktycznie w ciemno
Macie rację, że Rover to świetny wybór patrząc przez pryzmat cena
= wyposażenie
Moje spostrzeżenia:
Co do 200, jest tania, popularna, dalej trzyma linię i ma większego kopa od śmietników golfów... Często jezdzą nimi młodzi ludzie, albo starsze Panie
400 widzę mniej, są bardziej rodzinne i raczej przegrywają z bardziej popularnymi markami... czasami widzę kanciaki w rękach kierowców 50+, a szkoda bo fajny klasyk
600 widzę dużo, kupują go ludzie, którzy wierzą, ze mają Hondę i traktują go jak niezawodny, trwały samochód
75 kilka jest, jak to mi kiedyś powiedzieli, to taki mini Jaguar Wybierają ludzie, którzy chcą się wyróżnić, a mają już dosyc po tym, jak dali się naciąć na niemieckie badziewie..
Osobiście to nie mam problemu z wyróżnianiem się z tłumu w 800
W Gdańsku znalazłem jak na razie tylko 2
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
u mnie dziadek jeden nawet MG ZR czerwonym jeździ - ostatnio moją nawet zaczepił jak ze mną przez telefon gadała i pytał czy mamy europejskie lampy lol, biedaczek ma angielskie i nie może nigdzie euroejczyków kupić
W mojej wiosce jest troche roverów, a w sąsiednim bytomiu to na każdym rogu jakiś stoi.A najwięcej to r200 jest. Myślę że uwarunkowane jest o tym że był tu kiedyś salon Rover/MG.Dzisiaj jest tam aso seat'a ale reklama rover/MG nadal wisi na słupie No i komputer diagnostyczny do roverów ciągle mają w posiadaniu, ale nie potrafią pomóc bo jedyny pracownik co umiał go obsługiwać zwolnił się
Do póki nie kupiliśmy Rover'ka, to o tej marce wiedziałem jedynie to, że w ogóle jest taka , że jest to angielska myśl techniczna, która może być droga w utrzymaniu, a samochody jako takie, najczęściej widziałem w TV
Dopiero po zakupie zaczęliśmy zwracać uwagę na samochody tej marki. I wtedy okazało się, że jednak po Polsce jeździ trochę Rover'ków, których przed tym nie widzieliśmy
Ja o marce R dowiedzialem sie w 2008 roku jak bylem posiadaczem Civica V.Mialem podejrzenia o HGF i wtedy na jakims forum ( byc moze tym ) przeczytalem informacje o trudnosciach z uszczelka wystepujaca w Roverkach.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 20:35
Gdyby nie moje napalenie na merca w124, to zapewne jeździłbym dziś Peugotem, ale poszliśmy z tatą zobaczyć merca a francuz już poszedł Było to na giełdzie.
A trochę później w komisie natknęliśmy się na opla vectrę i roverka właśnie. Opel powycierany i ogólnie ble, a Roverek zielony, błyszczący z elektryką i wogóle
Wtedy w moich okolicach było ich jak na lekarsteo, a teraz w samym Busku są 2 75ki, pare 200, kilka 400 i chyba z 2 800ki
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum