Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 11:32
Odbiornik to ta płytka dołożona pionowo do płyty głównej. Tylko że jest ona fabrycznie strojona na najlepszą czułość i nic w niej sam dodatkowo nie poprawisz.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
kurde, myślałem że da się tak zrobić jak w innych alarmach, u kumpla robiłem w Hondzie coś takiego i naprawdę dało dobry efekt, czyli zwiększyło zasięg pilota...nikt z was nie próbował czegoś takiego...?
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 20:56
Są dwie rzeczy które możesz spróbować zrobić choć bez gwarancji, że to rzeczywiście coś poprawi w zasięgu pilota. Pierwsza to zmienić lokalizację przewodu służącego jako antena odbiornika, spotkałem się także z przedłużaniem go choć osobiście lepszego efektu przez to nie zaobserwowałem. Drugi sposób to zabawa z pilotem (jest o tym temat) i próba wzmocnienia jego sygnału.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Są dwie rzeczy które możesz spróbować zrobić choć bez gwarancji, że to rzeczywiście coś poprawi w zasięgu pilota. Pierwsza to zmienić lokalizację przewodu służącego jako antena odbiornika, spotkałem się także z przedłużaniem go choć osobiście lepszego efektu przez to nie zaobserwowałem. Drugi sposób to zabawa z pilotem (jest o tym temat) i próba wzmocnienia jego sygnału.
no właśnie, o ten przewód mi chodzi...jest ktoś w stanie mi powiedzieć który to jest...?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum