Wysłany: Sro Maj 09, 2012 19:56 [R414] Szarpie przez kilkanaście sekund po rozgrzaniu. LPG
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam,
w styczniu wymieniałem świece i kable wysokiego napięcia. W marcu zakładałem nowy parownik LPG. Niedawno jeszcze wymianiany był alternator.
Na starym parowniku problem był od razu po rozgrzaniu i ogólnie nie dało się dalej jechać.
Problem:
Teraz występuje po przejechaniu około 4 km lub jakiś czas po tym jak wskazówka temperatury zatrzyma się na środku.
Gdy w tym momencie akurat stoję na światłach, to ciężko jest ruszyć. Gdy puszczam sprzęgło i dodaję gazu, to obroty spadają tak jakbym gaz nagle puścił. A jednak ciągle go trzymam, ratuje tylko wciśnięcie sprzęgła.
Gdy jadę powiedzmy na 5 biegu i nadejdzie ta nieszczęsna chwila, to auto nie ma mocy, lekko poszarpuje, ale dodanie gazu nie powoduje przyspieszenia. Po chwili wszystko wraca do normy.
Gdy w tej chwili jadąc chcę zmienić bieg, to muszę zrobić, to bardzo szybko, bo po wciśnięciu sprzęgła obroty gwałtownie maleją, prawie do zera. Poza tym momentem obroty spadają powoli.
Czasami problem występuje kilka razy w trakcie jazdy, a czasami w ogóle tego nie czuję, ale rzadko.
Liczę na Waszą pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 19:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No tak, instalacja II generacji (wiem, że to źle, ale nie strzela, pali 7,5-9l, ogólnie z mocą nie ma problemu, więc nie widzę sensu inwestować, zresztą nie stać mnie:).
Regulacja była na oko przez zakładającego, przejechałem się, było bardzo mało mocy. Wróciłem, gościu wyregulował drugi raz na oko, czy słuch i poza opisanym w pierwszym poście problemie jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum