Wysłany: Czw Gru 18, 2008 14:24 [R416Si] Jaki uszczelniacz pół osi?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam.
Potrzebuję informacji (najlepiej nr katalogowy części) o uszczelniaczu półosi, tej od lewej strony, czyli co jest w skrzyni biegów, bo zauwazylem, ze z tego miejsca ulatnia się olej przekładniowy. Jak ktoś wie, gdzie tego szukać, to proszę o info, szukałem w rave ale nie znalazlem niestety:(
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Maj 15, 2012 21:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 14:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
też mam z tym problem.. Tomi nie odpisuje już od prawie miesiąca!! a nie chcę kupić nie pasującego uszczelniacza.. w jaki sposób po nr VIN sprawdzić jaką mam skrzynię?
Tomi odpisuje dopiero wtedy kiedy się coś u niego kupi, a jak się nic nie kupi to maile olewa, pomimo tego ze dzwoniłem i pisałem sms'y.. a ja zanim złożę zamówienie, chcę być pewny że dobiorę pasujący uszczelniacz.
_________________ ach ten roverek.. ciągle trzeba coś przy nim pogrzebać.. :-(
Jak masz w okolicy sklep z uszczelniaczamy technicznymi to wymontuj stary i daj im na wzór koszt nowego np. z firmy CONECO to 13zł. Facet gdzie je kupowałem jak usłyszał ile żądają w hurtowni motoryzacyjnej coś około 70zł zrobił takie oczy Sam niedawno wymieniałem w 400-setce zimeringi półosi na w/w i wszystko w porządku no i cena bez porównania kilkakrotnie niższa chyba że ktoś chce mieć oryginał ale nie koniecznie musi być lepszy od zamiennika.
kurcze, rada bardzo dobra, tylko możliwości małe, bo garażu, kanału ani nic takiego nie mam, samochód pod blokiem, generalnie nie mam niestety możliwości nic samemu zrobić
dlatego chciałem kupić uszczelniać, taki który będzie na 100% pasował, pojechać do mechanika i wymienić...
No wiec numery sie troche pozmienialy, sa teraz zamienniki
http://themgclub.org/showthread.php?t=258632
Od 40 min.probuje znalezc wymiary tych uszczelniaczy ,ale jakos do Rovera nie moge.
Chodzi o to ze skrzynia R65 (czyli taka jak twoja) to blizniacza konstrukcja ze skrzynia Peugeota/Citroena o oznaczeniu MA. Wiec nie moge Ci nic wiecej pomoc ,musisz miec uszczelniacz w reku i polecam sprawdzic w servisie Peugeota lub Citroena, nie sa zbyt droge ,a za to bardzo dobre bo byla na nie kampania servisowa sa poprawione i nie ciekna.O nr VIN. sie nie martw bo to chodzi o zmiane na Fordowska skrzynie IB5 tak ok polowy 2003r wiec 400-setki to nie dotyczy. Pozdr.
wymiary mogę sprawdzić, bo mam jeden uszczelniacz i jedną półoś, (zresztą już parę razy sprawdzałem na potrzeby forum), ale kwestia, czy to dotyczy problemu kolegikostasa, czy kolegi damiansza, który ma troszki inną skrzynię i silnik, i półosie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
E tam, ja nie potrzebuje tych wymiarow tylko kolega kostas, wiec jak chcesz mu pomoc do pomoz , a jesli na zasadzie " wiem, ale nie powiem " to Twoja sprawa. Z mojej strony to wszystko. Pozdrawiam i milej nocy
po prostu nie mam tych części tutaj pod ręką, ale wiem, ze już podawałem wymiary...
ewentualnie mogę jeszcze raz pomierzyć w święta, jak będę w domu...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
hey.. ja też potrzebuję pomocy... tak jak napisał sTERYD, mam silnik 2.0 diesel wiec mam inne uszczelki i półosie.. a ponieważ nie chciałem otwierać nowego tematu, postanowiłem napisać w tym..
[ Dodano: Pon Gru 14, 2009 18:59 ]
keczu napisał/a:
No wiec numery sie troche pozmienialy, sa teraz zamienniki
http://themgclub.org/showthread.php?t=258632
Od 40 min.probuje znalezc wymiary tych uszczelniaczy ,ale jakos do Rovera nie moge.
Chodzi o to ze skrzynia R65 (czyli taka jak twoja) to blizniacza konstrukcja ze skrzynia Peugeota/Citroena o oznaczeniu MA. Wiec nie moge Ci nic wiecej pomoc ,musisz miec uszczelniacz w reku i polecam sprawdzic w servisie Peugeota lub Citroena, nie sa zbyt droge ,a za to bardzo dobre bo byla na nie kampania servisowa sa poprawione i nie ciekna.O nr VIN. sie nie martw bo to chodzi o zmiane na Fordowska skrzynie IB5 tak ok polowy 2003r wiec 400-setki to nie dotyczy. Pozdr.
kurcze żaden z linków nie dotyczy mojego samochodu.. albo jest tam napisane o silnikach benzynowych, albo model 200 z silnikiem 2.0d
keczu napisał/a:
O nr VIN. sie nie martw bo to chodzi o zmiane na Fordowska skrzynie IB5 tak ok polowy 2003r wiec 400-setki to nie dotyczy. Pozdr.
pisalem o nr VIN po to aby poznać jaką mam skrzynię biegów, bo z tego co jest napisane na TomaTeam:
TRX100060 - 420Di/Sdi od nr skrzyni S6BNU 8237
TRX100110 - 420Di/Sdi do nr skrzyni S6BNU 8236
wynika że muszę znać rodzaj skrzyni żeby kupić odpowiedni uszczelniacz.
[ Dodano: Sob Gru 19, 2009 20:33 ]
kurcze, widzę że zagiąłem kolegów bo nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie - "jak rozpoznać jaką mam skrzynię? (bez rozbierania oczywiście)"
Muszę się przejechać do P. Pawła Midowicza, on pewnie zaradzi, ale niestety w soboty on nie zaczyna pracy nad samochodem, a ja na tygodniu póki co nie mogę
[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 14:03 ]
tak na przyszłość, może się komuś przyda. dziś odebrałem samochód od. P. Pawła z Krzyżtoporskiej (Kraków) i okazało się że mam uszczelniacz TRX100110
hey.. niestety nie podam Ci kosztów wymiany, bo przy okazji robiłem kilka innych rzeczy - wymiana oleju, filtrów, wymiana oleju w skrzyni biegów, nabicie klimatyzacji i nie pamiętam co jeszcze.. zaplaciłem 350 zł (razem z uszczelniaczem bo mechanik kupił)
wymieniłem tylko jedną stronę bo mi ciekło od skrzyni biegów.
wydaje mi się że znalazłeś odpowiednie - prawy i lewy. ja chciałem tylko lewy i miałem problem bo w 400setce były montowane dwa typy skrzyń biegów, a co za tym idzie uszczelniacze się różniły.
co do tego że drogie to pisali ludzie żeby wymontować stary i przejechać się do zakładu gdzie produkują uszczelniacze techniczne - za parę groszy dorobią.
_________________ ach ten roverek.. ciągle trzeba coś przy nim pogrzebać.. :-(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum