Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam!
w moim Roverku 420Di są tylko 3 świece żarowe. Mam pytanie czy jest możliwość dołożenia czwartej świecy? Wiem, że wiąże się to ze ściągnięciem głowicy i nawiercenie otworu na czwartą świecę. Pytanie moje takie, czy to bezpieczne czy może lepiej kupić gotową głowicę z czterema otworami na świece żarowe? Może ktoś miał podobny problem i ma doświadczenie w tej kwesti.I ile taka zabawa kosztuje. Będę wdzięczny za sugestie...
Pozdrawiam
Frayzer
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 18:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
3 świece zupełnie wystarczają do sprawnego uruchomienia auta. Moim zdaniem koszty są zbyt wysokie, aby się w to bawić. Koszty musisz liczyć min. ok. 1000zł.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
zatem w czym tkwi problem? Czy to może być np. zapowietrzony układ paliwowy? Paliwo leje dobre. Ojciec do opla tankuje takie samo i na swoim dieslu nie ma problemów z odpaleniem w zimie przy dużych mrozach...
Przyczyn moze byc mnostwo, zapchany filtr, przewody, slabe napiecie na swiecach, zapowietrzony uklad. poczytaj posty stworzone w zimie.
ta moja jedna swieca to moze bylo przegiecie ale tak jak piszetronsek, przy reszcie urzadzen sprawnych, 3 swiece w zupelnosci wystarcza do odpalenia.
a jak odpala i gasnie to gdzie indziej tkwi problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum