Dziękuje za pomoc naprawdę było to ważne iż drugiego zwrotu nie mógł bym wykonać
[ Dodano: Wto Maj 22, 2012 11:17 ]
nie wiem czy mogę się tu dokleić bo wychodzę właśnie do sklepu i chciałbym kupic olej silnikowy : półsyntetyk 10w40 i nie wiem ile litrow dodam że chce cały wymienić i Najlepiej jak bys mi powiedział jak to zrobić bo nie chcę mechanikowi płacić??
Jakieś zdjęcia albo schemat gdzie mam spuścić i czy muszę przepalać bo nie wiem jaki był wcześniej?
Do silnika wchodzi 4.5 , ale mi zawsze starcza 4 litry.
jimmy1991 napisał/a:
Najlepiej jak bys mi powiedział jak to zrobić bo nie chcę mechanikowi płacić??
Jakieś zdjęcia albo schemat gdzie mam spuścić i czy muszę przepalać bo nie wiem jaki był wcześniej?
Robisz to na lekko ciepłym silniku, aby olej był rzadszy, odkręcasz korek wlewowy, potem pod kanał i odkręcasz śrubkę na misce olejowej, olej spłynie, odkręcasz filtr oleju, zakręcasz korek spustowy, bierzsz filtr lekko nasączasz gumowa podkładkę olejem i zakręcasz go z czułością rękoma. wlewasz oleju, odpalasz i to na tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum