Wysłany: Nie Maj 27, 2012 07:27 Kupiłem najszybszy seryjny 'Rover' ;)
Hejka hej!
Muszę się pochwalić! Kupiłem Tomcat-a w wersji ze śmigłem, jest wspaniały, przesiadka
z szybkiej hondy do takiego demona przyspieszeń wywarła na mnie ogromne wrażenie To auto jest wspaniałe!
Na 'gorąco' mówił dla Państwa - Wojtek, pozdrawiam.
PS
Postaram się wpaść na spot bemowski, bo wstyd - trzy rovvery i taka frekwencja
Ostatnio trochę zakupów narobiłeś dwie coupety jak się nie mylę ?
Roszady takie małe, odkąd mam prawko to same hondy, szybsze wolniejsze, ostatnia była tej pierwszej kategorii, ale ten konkretny rover 2.0T to najszybsze auto jakie prowadziłem. Wydaje mi się, że jest wyjątkowo szybki, aczkolwiek pewnie te osiągi, którymi mnie uraczył to norma, jednak poprzedni właściciel wspominał, że mogą tam być jakieś wałki aftermarketowe..
Może dziś wpadnę na chwilkę, oczywiście 'wariatem'
Tronsek, byłem w Białej Podlasce na zlocie SCKPL, nie startowałem, ale zdjęcia jakieś mam, założę temat i się pochwalę o aucie
nie wiem czy wiesz, ale MG RV8 to nie ROVER, a mowa jest o "Najszybszym seryjnym ROVER'ze"
Zwróć uwagę na nie taki mały napis na przednim błotniku, przed drzwiami
Ten napis jest seryjny.
[ Dodano: Nie Maj 27, 2012 22:16 ]
Pływak napisał/a:
Wojtek jeszcze cabrio, tourer i liftback i masz komplet
maniaq napisał/a:
no jezeli robimy takie podzialy na R i MG to nie przychodzi mi do glowy nic szybszego
Nawet bez podziału to najszybszy nie był RV8, a SVR
Nawet bez podziału wiadomo, że jeśli kogoś nie było, to niech się nie wypowiada
A tak na serio, pytanie brzmiało:" z wyłączeniem modelu SV/SVR"
A jeśli mamy być tacy skrupulatnie, to MG SV i pochodne, nie były produkowane przez MG ROVER a MG XPoweR... a to inna firma, która funkcjonowała chyba do 2009 roku
Nawet bez podziału wiadomo, że jeśli kogoś nie było, to niech się nie wypowiada
A tak na serio, pytanie brzmiało:" z wyłączeniem modelu SV/SVR"
A jeśli mamy być tacy skrupulatnie, to MG SV i pochodne, nie były produkowane przez MG ROVER a MG XPoweR... a to inna firma, która funkcjonowała chyba do 2009 roku
Ale mu tu nie o tym o czym kto coś gdzieś tam gadał na zlocie czy gdzie indziej tylko w zwiążku z tematem Wojtka i ja tu zadnego pytania nie widzę
p.S Masz jakieś info o niezaleznosci Xpower od Mg Rover Group?
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ostatnio zmieniony przez Pływak Nie Maj 27, 2012 21:25, w całości zmieniany 1 raz
aha i najszybszy to on nie byl w historii marki juz po testach zlotowych to wiem
od tego sie zaczelo, czyli jednak jest kontekst , dlaczego dyskutuje o najszybszych w aspekcie 0-60 , a SVR jest niejako poza dyskusja, bo tak jak napisala Gonia, bez uzwgzlednienia SVR, bo to by bylo zbyt porste
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No tylko jak Gonia wspomniała nie wszyscy byli wiec wypadało by napisać bo niestety nikt tu nie wspomniał o jakimkolwiek wyłączeniu SV/SVR, a szklanej kuli jeszcze się nie dorobiłem
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Dokładnie wszystko zależy jaki okres rozpatrywać ale o okresie jakim mowa były ze sobą powiązane. Bardziej mnie interesuje to o czym wspomniała Gonia, ze XPower nie nalażał do MG Rover Group bo z tego co znalazłem na angielskiej wiki, a wiadomo na wikipedie trzeba brać poprawkę to Mg SV należał właśnie do MG Rover Group. Produkowany był w Modenie (już wiadomo skąd lampy od fiata )a wykańczany w longbridge.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum