Wysłany: Czw Wrz 29, 2016 18:35 [R400] Problem ze stacyjką?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Cześć!
Gdy dzisiaj wieczorem zaparkowałem samochód zgasiłem światła(silnik pracował) zauważyłem, że świeci się lampka przy stacyjce. Zdziwiło mnie to trochę i pociągnąłem za kluczyk i on wyszedł(silnik dalej pracował)potem go włożyłem i normalnie zgasiłem fure.
Później troche sie pobawiłem i kluczyk mogłem wyjąć w każdej pozycji.
I teraz pytanie czy też tak macie? bo ja sobie nie przypominam że by sie świeciła lampka i żeby kluczyk wychodził w każdej pozycji...
Z góry dzięki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 29, 2016 18:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie koniecznie. Jeżeli stacyjka się nie zacina, a wszelka elektryka działa poprawnie to ja bym to zostawił.
W którejś pracy szef miał busa(nie pamiętam jakiego, ale na wzór renault traffic z otawrtą paką- czasami ja tym jeździłem). Tam stacyjka była tak wyrobiona, że kluczyk można było bez trudu wyciągnąć ze stacyjki na pracującym silniku. Żadnych objaw nie było. Wszystko sprawne.
Uważam, że w Roverze powinno być podobnie. A móc wyciągnąć kluczyki na pracującym silniku(w moim przypadku) to zaleta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum