Wysłany: Pią Cze 08, 2012 15:23 Jaka karta graficzna
Witam.Jaką kartę graficzną(300-400zł) poleciłoby Szanowne Grono Forumowiczów.Bo w tych sprawach to ja ciemny jestem. Czy w tej cenie można kupić coś co wmiare dobrze poradzi sobie z grami
ostatnio szukałem karty do 400-450zł, wiem, że kapkę ponad budżet zakładany, ale wybór padł na:
430zł
ASUS GeForce GTX 550Ti 1024MB DDR5/192bit HDMI
http://allegro.pl/show_item.php?item=2332390328
Trochę naciągnę ci budżet ale w okolicach 400zł można dorwać nową ATI Radeon 6790albo używaną ATI Radeon 6850, myślę że na chwilę obecną wystarczające.
Radeon HD 6770 1Gb - poszukaj z cichym chłodzeniem i odpowiednim zestawem przyłączy do monitora. Jeżeli masz starszy procesor i RAM DDR1 to nie warto kupować takiej karty graficznej
Brnąc dalej w ten temat okazuje się że nie ma sensu modernizować komputera pod win xp, ponieważ jest to przestarzała platforma i ma ograniczenia nie tylko na pamięć ale i grafikę. Prawda jest taka, że support się skończył i nie ma już rozwoju, a na nowy sprzęt trzeba mieć solidne zaplecze.
Smutna prawda.
Niestety nawet jesli dysponujemy sporym zapleczem i planujemy zakupić sprzęt, który za 3-4 lata będziemy chcieli modernizować to wtedy możemy już mieć problem z dobraniem podzespołów do przyszłych gier.
Ja u siebie na pokładzie mam płytę główną ASUSa, kupioną kiedy to AM2 wchodziło do sprzedaży i przez 3-4 lata jak najbardziej nadawało się to do modernizacji.
W tej chwili to nie mam dużych możliwości upgrade-u m.in. na szynę PCI-E 16x 1.0.
Tak więc najlepiej kupować kompletnego kompa z rozwagą
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Szukaj jakiegos w miarę świeżego radeona lub geforce. Na pewno większość gier odpalisz bez problemu. Do podanej części konfiguracji sprzętowej nie warto szukać czegoś droższego bo i tak w gry ( na full detal) nie pograsz swobodnie. Chyba że lubisz oglądać albumy ze zdjęciami .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum