Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 157 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Gru 16, 2012 16:18
...do tej pory jak kto jężdzi w okularach to dostaje prawko na 5 lat - a po 19 stycznia zasady przyznawania nieco mają sie zmieniC i można dostać na 10 lat (nawet dla okularników) - bezterminowych już nie będzie.
_________________ ...pędzą konie po betonie w szarej mgle...
tolik, jazda zgodnie z przepisami ,i nie będą mieli powodu kontroli..Mi sie tak udało 5 lat przejeździć- nie mialem czasu iść na badania.Wiem że nie ma się czym chwalić ale motywuje to do bezpiecznej jazdy.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 157 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Gru 16, 2012 20:13
magneto, rozumiem Cię doskonale - nawet mając to swoje prawo jazdy wporządku starałem się jeździć uważnie ale teraz na wszelki wypadek przez miesiąc wolałbym wiedzieć na jaką kwotę ryzykuję - wydaje misię że 500 PLN to trochę dużo,toteż narazie przesiądę się na autobus.
_________________ ...pędzą konie po betonie w szarej mgle...
Dokument traci ważnośc z dniem daty ważnosci , także juz poprostu prawko jest nie ważne , jak wyrobisz nowe i przejdziesz badanie wtedy nowy dokument znów bedzie obowiązywał .
Ciufa, podatawę prawną do nałożenia 500 zł mandatu
Ale co tu podawać , jezeli jest data na prawku to bez potrzeby jej nie umiescili , takze tego sie trzeba trzymac , albo liczysz sie teraz ze jak zatrzymaja to 500 zł. mandatu chyba ze bedzie ludzki policjant wtedy pusci , albo nie jezdzisz autem jezeli chcesz czekac az do polowy stycznia , jest jeszcze wyjscie zeby teraz zmienic i wtedy jezdzisz normalnie ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum