Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Na początku przywitam się ze wszystkimi bo jeszcze nie mięłam okazji tego zrobić.
Tak więc Witam wszystkich.
A teraz do rzeczy. Nie jestem pewien czy dobrze widzę; ale czy rover 416 Si mają czujniki deszczu?? Bo niby na przedniej jak i na tylnej szybie mam wydaję mi się, że jest to czujnik.
I teraz jak mam mokrą szybę z tyłu i gdy włączam wycieraczki przedniej szyby to automatycznie włącza mi się tylna i właśnie stąd moje podejrzenie. Tylko że przy zwykłem deszczu wycieraczki nie włączają się same tylko trzeba je włączyć. Może trzeba w jakiś konkretny sposób ustawić "wajchę" od wycieraczek aby ów czujnik działał.
Mam nadziej, że ktoś rozwieje moje wszystkie wątpliwości.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 15:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Fabrycznie czujników deszczu nie montowali W R400.
Czyli, że albo jest dołożony i nie bardzo działa; albo po prostu szyby wyglądają tak jak by miały czujnik deszczu; ale to raczej mało prawdopodobne bo co po montować takie szyby bez celu.
Jak wyże, mam wersję Si Silverstone (jedną z bogacej wyposażonych) i żadnych czujników deszczu nie montowano do naszych R.. To czarne to tylko element szyby i tylna wycieraczka sama zacznie pracować gdy przy włączonych przednich wrzucisz wsteczny bieg - w sumie pomocne bardzo
Swoją drogą... ile by to wyniosło i czy wykonalne podpiąć czujniki deszczu
Kolejny pomysł na mod ..
no właśnie. czyjniki są ale z wyglądu to one nie za ciekawe. Myślałem, że wyglądają bardziej estetycznie takie czujniki. Wiadomo zabawa w elektryka zawsze musi być. Ale jak jest rzeźba i człowiek dobrze zrobi to i dumny będzie
A mnie to irytuje i denerwuje. Jak jedziesz to rzadko kiedy masz mokrą tylną szybę i jak zaczniesz cofać z prawie suchą tylną to tylko rozmazuje Ci cały syf na szybie i trzeba używać spryskiwacza. Nie wspomnę o zimie gdzie najczęściej nie włączam ogrzewania tylnej szyby gdy jadę krótki odcinek lub mam stertę śniegu z tyłu. Ile razy tak miałem i leciało w eter wymowne 'kur*^& mać'.
Co do czujnika deszczu to jak jeździłem Laguną II to nie byłem zadowolony z tego w jaki sposób działa ten cały system. Ot taki bajer.
Ale maruda ze mnie
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum