Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
może ktoś podpowiedzieć jak zluzować i ponownie napiąć pasek wielorowkowy.chcę przyjrzeć się pompie wspomagania kierownicy ponieważ dochodzą z niej dziwne dziwęki,dodam że nie jest to kwestia braku płynu czy też zapowietrzenia!
przeszukałem forum i nie mogę znaleźć informacji jak się za to zabrać,może znajdzie ktoś chwilkę stuknąć co i jak,dzięki z góry
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 30, 2012 22:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziwne odgłosy ze strony pompy wspomagania układu kierowniczego może być rozszczelniająca się pompa wspomagania. Mimo odpowiedniej ilości płynu hydraulicznego i odpowietrzenia układu pompa łapie lewe powietrze. Miałem tak u siebie, uszczelniłem pompę i problem znikł. Dodam jeszcze że żadnych wycieków nie zauważyłem.
Dziwne odgłosy ze strony pompy wspomagania układu kierowniczego może być rozszczelniająca się pompa wspomagania. Mimo odpowiedniej ilości płynu hydraulicznego i odpowietrzenia układu pompa łapie lewe powietrze. Miałem tak u siebie, uszczelniłem pompę i problem znikł. Dodam jeszcze że żadnych wycieków nie zauważyłem.
muszę oblukać pompę jednak nadal nie wiem jak zluzować napinacz,może trzeba jakiś specjalny klucz,jakieś sugestie?
Dzięki panowie,a ja kombinowałem jak koń pod górę,jeszcze raz dzięki
[ Dodano: Nie Lip 01, 2012 23:22 ]
i jeszcze małe pytanko,jak myślicie cz stanie się coś jeżeli silnik przez chwilę będzie pracował bez tego paska,chciał bym posłuchać pracy silnika bez podzespołów?
i jeszcze małe pytanko,jak myślicie cz stanie się coś jeżeli silnik przez chwilę będzie pracował bez tego paska,chciał bym posłuchać pracy silnika bez podzespołów?
Na chwile mozesz. nie bedzie pracowac wspomaganie, podcisnienie, ladowanie alternatora i pompa wody
podciśnienie będzie. To nie diesel
Możesz nawet go na dłużej włączyć, chyba, że masz słaby akumulator. Pompa wody jest napędzana z paska rozrządu, więc się nie przegrzeje, a bez reszty będzie chodzić
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum