Wysłany: Sro Lip 04, 2012 16:29 [R75] Puknięcie przy hamowaniu.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2000
Wiem ze mam do wymiany końcówkę drążka kierowniczego po lewej stronie.
Część już mam tylko jakoś czasu brakuje na wymianę.
Ostatnio zauważyłem że gdy jadę powoli i energicznie wcisnę hamulec słyszę/wyczułam pojedyncze stukniecie z lewej strony.
Gdy zahamuję delikatnie nic takiego się nie dzieje.
A jeszcze jedno ten stuk jest wyczuwalny na kierownicy i powoduje minimalny jej ruch w lewo.
Czy jest to spowodowane zużytą końcówka i luzie na jej sworzniu?
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Paź 19, 2012 20:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 04, 2012 16:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Komplet wahacz, tuleja wymieniany rok temu.
Nie chce mi się wierzyć że to może być przyczyna, ale jeszcze dokładnie sprawdzę.
Jest to trochę denerwujące, ale za kilka dni będę miał trochę wolnego czasu to wymienię końcówkę i dokładnie sprawdzę resztę.
Mnie też wahacz poddał się po niecałym roku - sworzeń
Masz hamulce od 2.5V6? Te większe, może spadła blaszka z zacisku i stąd stuknięcie przy przyhamowywaniu?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 06:47
U mnie po dwóch tysiącach km tuleje gumowe są wyrąbane,a kupiłem rzekomo najlepsze.Luzy są chyba takie same jak w starych po prawie 200 kkm. Początkowo też myślałem że śruby poluzowało.
a jaj pytanie co to moze być ze podczas kiedu jadąc powoli skręcam w prawo i to nie zawsze strasznie mi kierownicą rzuca na lewo i prawo jak choćby mi ktoś wziął i kołami n siłe skręcał w lewo i prawo, koncowki drążków i tuleje mam wymienione, diagnosta powiedział ze mam lekki luz na środkowym sworzniu po lewej stornie czy to moze być przyczyną?? jeszcze podejzewam maglownice ale nie wiem jakie są objawy uszkodzonej maglownicy lub kiedy ma luzy. dodam ze jak jade 130-140km to nic sie nei dzieje zadnego drgania
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum