Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lip 2007 Posty: 46 Skąd: Plymouth, UK
Wysłany: Pon Lip 09, 2012 15:17 [MG ZR 1.4 2005 ] cieknący szyberdach- gdzie te kanaliki?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2005
Witam
Ostatnio były bardzo obfite opady deszczu i któregoś dnia odkryłem wycieraczkę od strony pasażera( po lewej , bo to anglik) nasiąkniętą wodą oraz lewy przedni róg podsufitki w powodzi.
Przeszukałem forum, sprawdziłem uszczelke, nie jest idealna ale na pewno też nie cieknie pomiędzy szyba a uszczelka, więc pewnie niedrożne kanaliki odpływowe. Jako , że jestem dyletantem, nie bardzo wiem, gdzie ich szukać. Znalazłem 4 dziurki w rogach (zdjęcie poniżej), ale nigdzie nie znalazłem żadnych gumowych rurek odprowadzających wodę.
Ktoś może posłużyć się zdjęciami, żeby pokazać, gdzie są ujścia dokladnie za nadkolami( znalazłem tam plastikowe osłony przykręcone śrubami)?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Pzdr
_________________ Byl Rover 214SI 1998
Jest MG ZR 1.4 2005
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 09, 2012 15:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wlot do rurki odpływowej jest przy szyberdachu widoczny na twoim zdjęciu. Idą one w przednich słupkach. Polej sobie wody z butelki i sprawdz ich drożność, to uzyskasz odpowiedz czy odprowadzają wodę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum