Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 14:55
Mam z tym problem od dłuższego czasu.Zdejmowałem już kilka rzeczy,smarowałem smarem silikonowym i na jakiś czas pomogło. Po ostatnich upałach znowu zaczęło trzeszczeć i to w wielu miejscach. Dostaję białej gorączki. Najgorzej jest w czasie zmiany temperatury.
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 15:33
Z całym szacunkiem ,apples jesteś wielki,ale to trzeszczy bardziej sama decha,nie poducha,nie czujnik,nie nawiewy. Mam wrażenie jakby to dochodziło spod środka deski na podszybiu. Nawet jak w czasie jazdy jak na środku grzmotnę pięścią,to na jakiś czas przechodzi. Trzy razy w życiu ściągałem deski w poprzednich złomach,ale tu jakoś nie mam serca. Tu zawsze coś się urywa,pęka......i znowu trzeba wiadro kleju. Może "napsikać" tam jakiegoś czegoś?
Można dostać czegoś,jak jedziesz spokojnie autobaną, puszczasz Pink Floyd,a tu....
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 15:43
Dziadek napisał/a:
ale to trzeszczy bardziej sama decha,nie poducha,nie czujnik,nie nawiewy
U mnie trzeszczała i czasami trzeszczy jeszcze zaślepka poduszki pasażera. Dodatkowo osłona przeciwsłoneczna pasażera i czasami klapka od schowka. Spróbujcie może również poruszać nakładką drewniana która idzie wzdłuż kokpitu bo ona tak samo jak nakłada poduszki jest na wcisk i trzeszczy na tych metalowych otworach i wąsach.
u mnie też jakby dochodziło to z okolic podszybia,jak przytrzymam ręką tą czarną częśc kokpitu to przestaje.wyjąłem już zegary i szukałem w środku jakiejś odkręconej śruby mocującej,ale ciężka sprawa... odkręciłbym tą czarną gumowo-plastykową częśc kokpitu ale nie wiem jak się do tego zabrac.Wie ktoś jak to zrobic?
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 16:29
W fiatach i citroenie po wyjęciu zegarów i schowka był dostęp do nakrętek trzymających cała deskę.Przy samej szybie były jeszcze zatrzaski.Nie wiadomo jak tu wygląda sprawa.Nieraz mnie korci żeby to rozdziewiczyć.
apples pisze jeszcze o schowku i ma rację. Raz zdarzyło mi się jechać kilkadziesiąt kilometrów z całkiem otwartym- wtedy nie trzeszczał,ale okazało się,że lewa prowadnica lekko się wysunęła z drzwiczek. Osobny temat to osłony przeciwsłoneczne- też potrafi być jak pudło rezonansowe.
U mnie bardzo często trzeszczą nawiewy na szybę przednią. Już psikałem sprayem silikonowym. Pomogło ale na chwilę. Ten typ chyba tak ma i trzeba się z tym pogodzić
ja jutro ide walczyć z czujnikiem w podszybiu ... nie wyjdę z auta póki cholerstwa nie uciszę
Wiecie może jak zdjąć przedni nawiew na środku bo jeden też daje sie we znaki
właśnie zależy mi na wyciągnięciu samej kratki nawiewu na środku, ten od strony pasażera. Poprzedni właściciel chyba próbował to podważyć śrubokrętem bo jest lekko wyszczerbione miejsce
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 16:52
Życzymy powodzenia,tylko zastanawiam się,co dalej? Ja poprzednio smarowałem łączenia smarem silikonowym,ale ponieważ po jakimś czasie dolegliwość się powtórzyła zastanawiam się nad zwykłym bezbarwnym silikonie. Oczywiście trzeba by go tak nałożyć żeby nie wypłynął.Co o tym myślicie? Może stworzy to śliską warstewkę ?
Widze ze to powszechny problem naszych Roverkow Mnie tez te dzwieki momentami doprowadzaja do szewskiej pasji,ale to jak walka z wiatrakimi,z jednym sie uporasz a zacznie brzeczyc gdzie indziej U was przy jakichs obrotach te dzwieki sie wydobywaja? bo u mnie nie wiem czemu przy ok. 1800 jest koncert,a potem juz cisza
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 21:51
D o k ł a d n i e. W zakresie 1600- 1800. Niedawno jechałem w nocy kilkaset kilometrów, z tyłu usnął wnuczek i żona,a ja robiłem wszystko żeby uniknąć tych obrotów.Momentami z górki można było spokojnie pojechać na piątce,a ja wbijałem czwórkę.Nie pomagało walenie pięścią po moim kochanym kokpicie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum