Wysłany: Sob Sie 28, 2010 11:54 [R75] Piasta koła tylnego
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.Ostatnio w moim R zaczęło robić się dość głośno diagnoza łożysko z tyłu.Jak wiadomo samego łożyska wymienić się nie da, pozostaje jedynie wymiana całej piasty.I tu mam dwa pytania :
1. Jaką firmę wybrać w stosunku cena\jakość myślałem o FAG podobno montowane są jako fabryczne, w takich markach jak min.WW,Audi itp.
2. Czy wymianą piasty musi koniecznie zająć się mechanik chodzi o sprzęt i umiejętność. Podobno bardzo duża uwagę trzeba poświęcić na właściwe jeśli chodzi o silę dokręcenie.
Z góry dzięki za wszystkie uwagi i sugestie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 21:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 11:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja u siebie mam zamontowane łożysko FAG i nie narzekam. Jeżeli chodzi o rozmontowanie i zmontowanie to myślę, że ktoś ze średnimi umiejętnościami poradzi sobie z tym bez problemu. Jeżeli chodzi o dokręcenie to faktycznie najlepiej użyć klucza dynamometrycznego tylko nie pamiętam jaką siłą się dokręca tą nakrętkę. Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum