Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Gdy przyspieszam np na 2 biegu to przy ok 2tys obrotów słychać pisk jakby świerszcze pod maską były i ginie. Tak zdarza się również na innych biegach podczas przyspieszania, a czasem nawet przy równomiernej jeździe. Nasila się to jak jest gorąco. Co to może być? Paski przeglądałem i są w dobrym stanie.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 23, 2012 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 67 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 09:48
Jeżeli byłby to napinacz, to wystarczy ściągnąć górną obudowę rozrządu i odpalić silnik. Na wolnych obrotach widać będzie, że pasek ma luz. Nie mniej jednak ostatnio wymieniałem w 4 roverach (3 x416 i 1x45) rozrządy, a auta miały dużo ponad 100tys przejechane od poprzedniej wymiany i nigdzie napinacze nie były mocno wyrobione, co innego same paski. Ewentualnie ja bym jeszcze sprawdził alternator, a dokładnie łożysko, bo może się okazać, że jest już na wykończeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum