Wysłany: Wto Sie 07, 2012 11:20 [220] Zakup i wymiana wydechu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Zacznijmy od tego że widziałem świeży temat o wydechu, ale stwierdziłem, że założę nowy, ponieważ chcę zapytać się jeszcze o kilka rzeczy i chcę aby to było sprecyzowane tylko do mojego modelu.
No więc tak.
1. Po powrocie z woodstocku zaczęło coś strasznie mi stukać i bić (nawet na lekkich nierównościach) z tyłu po prawej stronie. Zaglądnąłem i zauważyłem że rura od wydechu jest obluźniona i stuka o coś niżej. Wydaje mi się, że do zakupu wydechu muszę kupić jakieś wieszaki
2. Przy okazji zauważyłem że mam sporą dziurę na tłumiku końcowym. Dziwi mnie jedynie że on głośno nie chodzi.
3. Czy warto abym do tłumika kupował od razu tą całą rurę co przebiega całe zawieszenie?
4. Nie wiem czy kupować zwykły nowy zestaw. Chciałbym aby dźwięk był dość mocno stłumiony i taki ciężki. Tylko żeby nie warczał jak dziki bąk.
5. Może od razu końcówkę bym zakupił. Z reguły pasują one do wszystkich tłumików czy każdy model ma jakieś inny wyjścia?
PS:
6. Jak to będzie z ceną kupna nowych części? Na allegro widziałem średnio po 150, ale nie wiem czy się to opłaca? Pomóżcie mi z tym
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 11:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wjedź na kanał i zobacz w jakim stanie masz wydech na całej długości. Niestety są to elementy przeważnie krótkowieczne i częsty dozór jest tu mile widziany. Jestem właśnie na etapie wymiany końcowego tłumika który dokonał już swego żywota pomimo wcześniejszych prób reanimacji. Wywaliłem stary, zamówiłem nowy który wczoraj dotarł i w sobotę zabiorę się za wymianę. Korzystałem z usług alledrogo i użytkownika kryjącego się pod nickiem DERTOMI30 z Ostrowa Wlkp. Do benzyniaka tłumik Polmostrów kosztował mnie 129 zeta razem z przesyłką. Taniej nie znalazłem a jako że nie było z transakcją żadnych kłopotów mogę go z czystym sumieniem polecić. Do diesla z tego co pamiętam były chyba w tej samej cenie. Pozdrawiam
Aha, mój ma nawet chromowaną końcówkę. Nie jest to co prawda mistrzostwo świata pod względem estetyki ale zawsze to coś
_________________ MG ZT-T 190, Opel Zafira 1,9 CDTI, Nissan Micra
Były: Rover 200vi, Alfa Romeo 156, CC 900
Dopiero przy wymianie wydechu okazało się, że poprzedni właściciel odwalił niezłą fuszerę. Wszędzie był spaw na spawie. Tłumik powinno się przykręcać. U mnie natomiast wszystko trzeba było pospawać.
_________________ A driver don't pick the car. The car'll pick the driver.
It's a mystical bond between man and machine...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum