dobryziom, moja jest zrobiona przez OBD, a koledze strasznie mało wyszło , bo na forum BMW większości wychodzi 309-311KM.
Cóż hamownia pokaże, a tak przy okazji czy ktoś słyszał coś o hamowaniu automatów?
[ Dodano: Pią Lip 27, 2012 16:58 ]
Czemu na wykresie jest max prędkość 221km/h, dlatego, że do tylu się rozpędza na hamowni?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
dobryziom, moja jest zrobiona przez OBD, a koledze strasznie mało wyszło , bo na forum BMW większości wychodzi 309-311KM.
Cóż hamownia pokaże, a tak przy okazji czy ktoś słyszał coś o hamowaniu automatów?
podrzuć wykresy z forum bo wiesz legendy o mocy starych samochodów krążą tu masz przykład http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=77648 10-15% spadku mocy to standard...
Z hamowaniem automatów nie ma żadnego problemu...
Perez napisał/a:
Czemu na wykresie jest max prędkość 221km/h, dlatego, że do tylu się rozpędza na hamowni?
dlatego że się je inaczej hamuje np. tak - "blokujesz na D czyli na trójce bez możliwości zrzutki na OD, gaz do dechy od momentu gdzie nie ma już kick downa na dwójkę czyli około 3000 rpm i na końcu hamowania czyli na red line puść gaz i tyle.
A, i wyłącz traction control. "
dobryziom, Wczoraj jeszcze z ciekawości drążyłem fora bmw i ogólnie wychodzi to tak, że m60 mają spadki mocy, a m62 mają niesamowicie zaniżoną przez producenta. Większość z nich na hamowni pokazuje ponad 300KM. Jutro za moją zabiera się niejaki Nikodem i na pewno najpierw będzie hamowana, więc będę znał realia. Dowiedziałem się też, że będę zmieniał skrzynię na manual, bo przy jakichkolwiek modach automat dupnie.
Nie do końca zrozumiałem instrukcję hamowania. Np. u mnie kick down działa w całym zakresie obrotów. Jednakże pewnie na hamowni będą wiedzieli co i jak hamować. Słyszałem tylko o przypadkach wrzucenia na N przy 200km/h i eksplozji skrzyni.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
z tego silnika w x5 po lifcie zrobili 320km więc potencjał jest chociaż nie znam się na tyle na BMW żeby wgłębiać się co dokładnie...
_________________ Tomcata na części info na PW
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 28, 2012 22:25
Ten silnik ma tylko 64 koni z litra seryjnie - ewidentnie niewysilona konstrukcja wiec wiadomo, ze da sie ugrac i to sporo - musi byc waskie gardlo w fabrycznym albo wydechu albo dolocie - nie ma sily. Normalna droga jak w kazdym N/A
Ten silnik ma tylko 64 koni z litra seryjnie - ewidentnie niewysilona konstrukcja wiec wiadomo, ze da sie ugrac i to sporo - musi byc waskie gardlo w fabrycznym albo wydechu albo dolocie - nie ma sily. Normalna droga jak w kazdym N/A
moze i nie wysilona ale wiesz jak jest z wyciaganiem tych dodatkowych koni z NA
Skoro wydzielili temat to trochę na ten temat napiszę. M62 to nie takie zwykłe N/A.
Z tego co się orientuję to można kilkoma prostymi zabiegami zrobić kilkadziesiąt koni.
Zwężka w dolocie, zwężka w wydechu, przepustnica od M60 i remap.
Skoro wydzielili temat to trochę na ten temat napiszę. M62 to nie takie zwykłe N/A.
Z tego co się orientuję to można kilkoma prostymi zabiegami zrobić kilkadziesiąt koni.
Zwężka w dolocie, zwężka w wydechu, przepustnica od M60 i remap.
nie zrobić tylko odzyskać bo te konie są tylko rygorystyczne normy emisji spalin spowodowały ze musiały zostać ograniczone....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum