porozbieram go na części i zobaczę, ale nie wiem czy to wina kabli z tyłu. bo jak w włącznikach od podgrzewania czy przeciwmgłowych jest dioda która powinna sygnalizować włączenie ( nie wiem jak to opisać ale chyba wiadomo o co chodzi) nie świeci się.
weź porządnie zobacz tą wiązkę, dopiero jak ja dokładnie obejrzysz zadawaj kolejne pytania, bo problemy jak opisujesz są spowodowane właśnie przez ta wiązkę
Problem tkwi że przestało mi działać podgrzewanie tylnej szyby
Sprawdź dokładnie 2 grube przewody 2.5mm^2; czarny i czarno-zielony oraz w konektory przylutowane do szyby w połowie słupków tylnej klapy (trzeba ściągnąć plastikową osłonę)
gruen napisał/a:
tylna wycieraczka
j.w. 3 przewody 1.0mm^2; jasnozielono-szary, brązowo-zielony i czerwono-zielony.
Czy te 3 odbiorniki przestały działać równocześnie?
Nie towarzyszyło temu jakieś zdarzenie?
rover stał jakieś 2 tyg nie ruszany (akumulator skończył swój żywioł) i ostatnio próbuję włączyć wycieraczkę nic, podgrzewanie nic..... jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to to że dość nie dawno zmieniłem przekaźnik (pompa paliwa chodziła cały czas również po wyłączeniu zapłonu).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum