Ja tam wiedziałem że będzie cyfrowa bo trąbili już od bardzo dawna.
Więc na starym Philipsie jeszcze kineskopowym jechałem tak długo aż pierwsze telewizory z dekoderami cyfrowymi nie były w normalnych cenach.
Wtedy tez zaczęło się je wymieniać powoli a stare sprzedawać.
Dzięki temu mam wszystkie 4 sztuki z wbudowanym dekoderem i jeden mały sanyo 14' z dołożonym.
Osoby które jednak kupiły sobie piękny płaski telewizor nie myśląc co dalej mogą albo zmienić telewizor (ale nie wiem kto teraz kupi analogówkę) lub po prostu dokupić zewnętrzny dekoder.
Wtedy mamy 2 piloty, jednym włączamy telewizor a drugim sterujemy dekoderem.
ADI-mistrzu, yyyy nie wiem czemu ale chybaMario82, miał na myśli TV która fabrycznie była montowana w R75 tzw highline
... przynajmniej ja tak zrozumiałem
[ Dodano: Wto Paź 30, 2012 23:22 ] Mario82, z tego co się orientowałem to można podpiąć dekoder od BMW (szczegółów nie znam jaki model itp). Koszt używanego takiego dekodera to ok 800pln
coś w tym stylu ->http://allegro.pl/modul-dvd-dvb-t-settop-box-bmw-e46-e39-e53-ez4-x3-i2705350357.html
wszystkie pseudo dekodery za 100-200pln z allegro to ściema i nie będzie to działać.
więcej informacji znajdziesz na forum BMW.
Ja sam borykam się z tym problemem gdyż jestem z woj. lubuskiego gdzie z dniem 7 listopada - czyli już za kilka dni, sygnał analogowy zniknie i już nie będzie TV w moim R75
ADI-mistrzu, yyyy nie wiem czemu ale chybaMario82, miał na myśli TV która fabrycznie była montowana w R75 tzw highline
... przynajmniej ja tak zrozumiałem
[ Dodano: Wto Paź 30, 2012 23:22 ] Mario82, z tego co się orientowałem to można podpiąć dekoder od BMW (szczegółów nie znam jaki model itp). Koszt używanego takiego dekodera to ok 800pln
coś w tym stylu ->http://allegro.pl/modul-dvd-dvb-t-settop-box-bmw-e46-e39-e53-ez4-x3-i2705350357.html
wszystkie pseudo dekodery za 100-200pln z allegro to ściema i nie będzie to działać.
więcej informacji znajdziesz na forum BMW.
Ja sam borykam się z tym problemem gdyż jestem z woj. lubuskiego gdzie z dniem 7 listopada - czyli już za kilka dni, sygnał analogowy zniknie i już nie będzie TV w moim R75
czy to sprawdzona informacja że te allegrowe nie będą działać ?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Cze 2008 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Paź 31, 2012 07:15
Tak, chodziło mi o samochodową TV, domowy to prosta sprawa...
Ten od BMW to niezły klocek (albo to kwestia braku punktu odniesienia)
muszę doczytać co takiego ma w sobie, że tyle kosztuje (albo to kwestia znaczka)
Czekam na praktyczne doświadczenia osób z lubuskiego i chyba okolic szczecina...
jakby nie mogli zostawić analogowej... komu ona przeszkadzała...
Słuchajcie znalazłem na forum BMW taki oto wątek w którym autor opisuje co trzeba zrobic żeby miec cyfrowy odbiór telewizji naziemnej
http://forum.bmwautoklub.pl/viewtopic.php?t=11992
myślę że warto by spróbowac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum