Na forum jestem od roku. Samochód też mam od roku . Jest to standardowy Rover 25 1,4 16V 103 KM. Jestem jego czwartym właścicielem. Jest to mój pierwszy samochód i jak na razie jedyny.
Z wyposażenia dodatkowego posiada:
- klimatyzację
- ABS
- welurową tapicerkę
- Radio CD Rover
- dywaniki gumowe Rover
Z racji tego, że jestem fanem pojazdów zabytkowych (do nie dawna głównie FSO, teraz MG) staram się utrzymać pojazd w jak najlepszej kondycji. Ponadto hobbystycznie zajmuję się detailingiem, więc pojazd wygląda coraz to lepiej .
Plany? Wymiana drzwi przednich - prawych - zrobiłem zaprawkę, ale nie wygląda to najlepiej; wymiana silnik - rzegocze, trzęsie się na "zimnym", skrzyni biegów - cały mechanizm jest w rozsypce.
Przed zimą zakonserwowałem auto, nałożyłem trzy warstwy wosku i mam nadzieję, że przetrwa bez szwanku. Jeżdżę nim rzadka, na uczelnię dojeżdżam komunikacją miejską. Od momentu kupna (21 sierpień 2011) przejechałem nim 8 tyś km bezawaryjnie.
Samochód zostaje ze mną na zawsze, ponieważ postanowiłem, że nie sprzedam mojego pierwszego auta. Ponadto jestem z niego bardzo zadowolony i "fajnie" się nim jeździ.
Do samochodu prowadzę zeszycik w którym zapisuję każdą czynność robioną z autem - tankowanie, mycie itp.
W dalszych planach mam zakup MG ZT 160, ale to już dalekosiężne plany
Najlepsza jest mucha na 3 zdjęciu
A tak poważnie to przy tym przebiegu trafiłeś na jakiś trefny okaz że i silnik i skrzynia jest w kiepskim stanie.
K-seria nie jest jakaś super kulturalna, może poduchą są już kiepskie, przewody etc.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Samochód ma na liczniku 133 tyś. Jak byłem w serwisie Mariusza Stanisławskiego to go dokładnie obejrzał i stwierdził, że ma ponad 250 tyś. Ponadto mój kolega ma Atu 1,4 16V (wiadomo z jakim silnikiem) i pracuje nieporównywalnie ciszej. Skrzynia, hmm, zmiana biegów jest już trochę na czuja, lewarek na biegu chodzi na boki... Znam się trochę na samochodach, bo studiuję na PW SiMR (tkz. samochodówka), a po za tym to lubię;)
Dzisiaj pojawiły się dwie nowe naklejki na bocznej szybie przy Handym z Happy Tree Friends - KLARA Power i Youngtimer Warsaw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum