Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.Mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość...Poczytałem o wymianie oleju w skrzyni JATCO i wniosek jest taki: tylko oryginalny Texaco N402.Obdzwoniłem pół kraju i nic...Dystrybutor może ściągnąć ale CAŁĄ palete!!!(może zajmę się sprzedażą oleju???)Ma ktoś może dojście do mniejszych ilości?
Ostatnio zmieniony przez walkie Pią Lis 19, 2010 21:51, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 17:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 19:08
Zadzwoń np.do InterCars napewno mają (zamienniki) bez problemu
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 19:48
Mógłbym popytać znajomego z TEXACO ale pewnie najmniejszą ilością będzie kanisterek 20-25l, musiałbyś znaleźć jeszcze kilku chętnych. Niedawno podobnie walczyliśmy z MTF-em
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 22:10 Re: [automaty] Gdzie kupić olej TEXACO N402 do automatu JATC
giewu napisał/a:
ramzes1410 napisał/a:
...Poczytałem o wymianie oleju w skrzyni JATCO i wniosek jest taki: tylko oryginalny Texaco N402.Obdzwoniłem pół kraju i nic...
a ja bym Ci zaproponował przeczytanie TEGO opisu, a następnie poszukanie bardziej "normalnego" produktu
Czytałem,dzwoniłem i właśnie oni zaproponowali paletę Mimo wszystko dziękuje za zainteresowanie i drążymy temat dalej,gdyż myślę,że nie jestem jedynym posiadaczem Roverka z takim problemem.Co masz na myśli "normalny"produkt?Zamiennik jak się domyślam-tylko jaki?Ktoś pisał Dexron II,ktoś inny Dexron III a jeszcze inny jakiś Castrol...i bądź tu mądry.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 22:19
Zadzwoń jutro jak nie znajdziesz załatwię ten olej bez problemu
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Mógłbym popytać znajomego z TEXACO ale pewnie najmniejszą ilością będzie kanisterek 20-25l, musiałbyś znaleźć jeszcze kilku chętnych. Niedawno podobnie walczyliśmy z MTF-em
Skoro walczyłeś o MTF to masz już jakieś rozeznanie w temacie.Zapytaj co i jak,kiedy i za ile a z nadwyżką myślę nie powinno być problemu
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 13:09
Sprawa wygląda tak
Olej będzie w styczniu w opakowaniach 20l, cena jaka obowiązywała dotychczas to 650 zł za opakowanie, ale jaka będzie w styczniu to nie wiadomo, jeżeli jesteś zainteresowany to do stycznia znajdź jeszcze parę osób, które też potrzebują tego oleju i weźmiecie sobie 20l. Zaznaczam, że ja nie bawię się w przelewanie i wysyłanie, bo zwyczajnie nie mam na to czasu, ktoś musiałby odebrać ode mnie całą 20.
Olej będzie w styczniu w opakowaniach 20l, cena jaka obowiązywała dotychczas to 650 zł za opakowanie, ale jaka będzie w styczniu to nie wiadomo, jeżeli jesteś zainteresowany to do stycznia znajdź jeszcze parę osób, które też potrzebują tego oleju i weźmiecie sobie 20l. Zaznaczam, że ja nie bawię się w przelewanie i wysyłanie, bo zwyczajnie nie mam na to czasu, ktoś musiałby odebrać ode mnie całą 20.
Dzieki za zaangażowanie i gdyby się tylko pojawił wyślij info.Czekam cierpliwie do siego roku!!!
mieszkam w Opolu i kilka dni temu byłem w hurtowni olejów i smarów na ul. Kępskiej. Mają tam różne oleje ale m.in. Texaco Havoline także do przekładni automatycznych. O ile sobie przypominam w opakowaniach 1l., do skrzyni Jatco zastosowanej w R75 wchodzi 4,5l., cena około 25 pln/l.
Jeśli byłbys nadal zainteresowany to mogę zdobyć telefon ale nie wiem czy prowadzą sprzedaż wysyłkową. Dzisiaj przecież można wszystko przesłać przez kuriera i nie jest to wielka filozofia.
Pozdrawiam
mieszkam w Opolu i kilka dni temu byłem w hurtowni olejów i smarów na ul. Kępskiej. Mają tam różne oleje ale m.in. Texaco Havoline także do przekładni automatycznych. O ile sobie przypominam w opakowaniach 1l., do skrzyni Jatco zastosowanej w R75 wchodzi 4,5l., cena około 25 pln/l.
Jeśli byłbys nadal zainteresowany to mogę zdobyć telefon ale nie wiem czy prowadzą sprzedaż wysyłkową. Dzisiaj przecież można wszystko przesłać przez kuriera i nie jest to wielka filozofia.
Pozdrawiam
Niestety Havoline się nie nadaje musi być N 402 lub ATF 402 jak kto woli...Gdyby mieli,bardzo proszę o kontakt
mogę się mylić ale moim zdaniem Havoline jest nazwą oleju, Texaco oznacza grupę producencką, a wszysko podlega koncernowi o nazwie Chevron, który swoją siedzibę ma w USA.
mogę się mylić ale moim zdaniem Havoline jest nazwą oleju, Texaco oznacza grupę producencką, a wszysko podlega koncernowi o nazwie Chevron, który swoją siedzibę ma w USA.
Wszystko się zgadza, co nie zmienia faktu, że Havoline do tej skrzyni ROVERkowej się nie nadaje.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pytaj, pytaj Ja pytam u gościa w Lublinie co po oleje jeździ do Niemiec. W Środe da mi odpowiedź ale pytaj bo on może niezałatwić. Pozdrawiam i dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum