Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Uuuu źle się chyba dzieje z autem. Przypuszczam, że rozrusznik siada
W czerwcu/lipcu miałem problem z odpaleniem. Winę miał przekaźnik rozrusznika (przy pomocy forum ). Dzisiaj zaczęło dziać się coś takiego: Kluczyk na pozycji do zapłonu, kontrolki się świecą, przekręcam i tylko pyknęło po czym cisza (kluczyk pozostał w tej pozycji do odpalania, nie musiałem na nowo go przekręcać), a kontrolki świeciły się dalej. Przekręciłem jeszcze raz i zaskoczył. Czym prędzej ruszyłem po nowy przekaźnik, zamontowałem ale problem nadal pozostał Boję się, że za jakiś czas jak gdzieś pojadę to kompletnie będę unieruchomiony
Dobrze rozkminiam że to rozrusznik siada? Ile kosztuje regeneracja rozrusznika?
Wysłany: Sro Lis 14, 2012 21:15
Czasem wystarczy wymienić tulejki 2szt na których obraca się wirnik koszt ok 5-10zł. Wyjmij rozrusznik masz link na stronie http://www.roverki.pl/zro...ch-serii-k.html w instrukcji nie ma najważniejszego, pokazanych tulejek. Jak weźmiesz ten rozrusznik do serwisu to od ręki ci je wymienią to roboty na 2 minuty resztę robisz według instrukcji na stronie. U mnie jak rozrusznik przycinał przyczyną były własnie wytarte tulejki.
Jak już wyjmiesz rozrusznik to pewnie i styki będą zużyte i do wymiany. ja przerabiałem latem tez regenerację. Zapłaciłem 200 PLN i dostałem taki jak ze sklepu. Wymienione łożyska, styki i czyściutki. Objawy miałem takie same. Teraz inna bajka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum