Wysłany: Pią Paź 19, 2012 05:42 [r75] Jak zmniejszyc spalanie
Witam wszystkich fanow marki Rover. ostatnio sie zastanawialem jak zmodyfikowac mojego R75 zeby pali mniej, ale jak narazie osiagnelem marny efekt. Moze wy macie jakies ciekawe pomysly by zmiejszac spalanie??
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 19, 2012 05:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie no, w dieslu podnieść trochę moc i będzie oszczędniejszy
MG TF 160 srebrny pocisk
nie wiem jak ja to robię ale mój w mieście pali 6,5l/100KM chodzi o Aglomeracje Śląską, w trasie schodzi poniżej 6l/100km przedział miedzy 4,9l/100km do 90km/h jadąc max 110km spala około 5,3-5,5l/100km, bardzo dużo hamuje silnikiem nie gazuje go mocno przy 2000 zmieniam biegi, delikatnie przyśpieszam to jest chyba recepta
MG TF 160 srebrny pocisk
Dodatkowo nie wozić zbędnych gratów w bagażniku, trzymać odpowiednie ciśnienie w oponach, dbać o hamulce i ogólny stan techniczny. Najwięcej osiągniesz odpowiednim stylem jazdy bo modyfikacje silnika żeby mniej palił są niewspólmiernie drogie do zaoszczędzonego paliwa. Szczupła dziewczyna też pomaga zaoszczędzić trochę paliwa
_________________ Nigdy nie kupię auta na "F"... miałem więc Fiata a teraz mam Peugeota
W moim roverku 75 1.8 120 KM zmniejszyłem spalanie wycinając katalizator i wstawiając strumienicę. Spalanie się trochę zmniejszyło ale jest też minus ponieważ odgłos silnika w kabinie jest bardziej odczuwalny ale polecam taką modyfikację.
Już możesz zapomnieć o 120KM, zmierz na hamowni i zobaczysz że katalizator wróci na swoje miejsce. Te silniki nie lubią braku katalizatora wiem bo mam we Freelu, z zatkanym i bez kata jechał kiepsko jak wstawiłem kat to inne auto.
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum