Wysłany: Sob Gru 01, 2012 16:20 [rover 214si] Brak prądu do silniczka krokowego
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam:) Chłopaki potrzebuje waszej pomocy:) Otóż pół roku temu kupiłem Roverka i tego samego dnia obroty zaczęły szaleć... Same w czasie jazdy zaczęły skakać na 3tys.+ i się utrzymywały... poleciliście wyczyścić mi silniczek krokowy i to zrobiłem lecz dalej było to samo... odłączyłem tą rurkę, która idzie od krokowca i zatkałem ją, bo silnik dostawał fałszywe powietrze i tak jeździłem... co prawda na zimnym silniku potrafił zgasnąc, bo nie było ssania ale wolałem jeździć tak niż z obrotami 4-5tys... niestety przy obecnych temperaturach coraz gorzej się jeździło i kupiłem silniczek krokowy... wczoraj podłączyłem go i niestety nic to nie dało... dodatkowo zauważyłem, że nawet jak wyjmę wtyczke od krokowca to nic się nie zmienia, bo silnik ciągle dostaje powietrze, dopiero jak zatkam go czymś to obroty spadają... Panowie co to może być? Wygląda na to, że w ogole prąd(?) nie dochodzi do krokowca?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 01, 2012 16:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmm a jak posprawdzać wężyki te do krokowca? TPS już resetowałem tak po podłączeniu krokowca nowego. II stacyjka i 5 razy pedał gazu i energicznie odpuszczałem, 20sekund przerwy i zapaliłem samochód.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum